Torna: Hidvégi Vid és Kovács Zsófia indulhat az olimpián

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.08. 10:20
A Magyar Torna Szövetség elnöksége is jóváhagyta a jelöléseket, ezután a MATSZ megteszi javaslatát a Magyar Olimpiai Bizottságnak Hidvégi Vid és Kovács Zsófia olimpiai indulásáról, a végső döntést pedig a MOB hozza meg a név szerinti nevezéssel.  

„Őszintén szólva számítottam rá, hogy én leszek az olimpiai induló, hiszen a tavalyi világbajnokságon a döntőben ötödik voltam lólengésben. Eddig is úgy készültünk, hogy megyek Rióba, örülök, hogy már hivatalosan is így van. Kemény munkába kezdtünk, a cél a 6.8 kiinduló pontú gyakorlat lovon, az utazásig a Tornacsarnokban készülök, de addig még lesz két világkupám, amelyen elindulok" – mondta Hidvégi Vid.Hidvégi Vid.

„Nagyon boldog vagyok, de egyelőre még fel sem tudom fogni. Jóllehet miután döntőbe kerültem az Európa-bajnokságon, és pontszerző helyet értem el, Makra Noémi pedig nem volt finalista, már számítottam arra, hogy én leszek az olimpiai résztvevő, mivel a szövetségi kapitány válogatási kritériumában az Eb-pontszerzés szerepelt. Nagy körülöttem a felhajtás, sok a médiaszereplés, ehhez nekem még hozzá kell szoknom. Eddig pihenőm volt, de délután már átmozgató edzésre megyek, a célunk az, hogy a második ugráson erősítsünk, és egy új kötőelemet gyakorolok felemáskorláton, ezt pedig szeretnénk beépíteni a gyakorlatba" – tette hozzá Kovács Zsófia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik