Torna: hatalmas magyar siker született a Gymnasiadén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.06. 09:09
null
A magyar női csapat az első helyen végzett
Címkék
Fantasztikusan szerepeltek a magyar tornászhölgyek a marokkói Gymnasiadén, ugyanis csapatban megnyerték a viadalt, egyéni összetettben Fehér Nóra a második, Péter Sára pedig a hatodik helyen végzett, ezen kívül a magyar delegációnak minden szeren sikerült kvalifikációt szereznie a szerenkénti döntőkbe.

A gimnazisták multisporteseményén a magyar női tornászcsapatot alkotó Fehér Nóra, Péter Sára, Székely Zója és Bácskay Csenge a dobogó tetejére állhatott a csapatversenyben, a második helyen az ukránok végeztek, a harmadik hely a franciáknak jutott. Egyéni összetettben Fehér Nóra nyakába ezüstérem került, Péter Sára pedig az előkelő hatodik pozícióban zárt – írta meg a Magyar Tornaszövetség hírlevele, melynek Draskóczy Imre női szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy a hölgyek minden szeren bejutottak a fináléba.

Ugrásban Bácskay Csenge és Péter Sára, felemás korláton Székely Zója és Bácskay Csenge, gerendán Fehér Nóra és Bácskay Csenge, talajon pedig Fehér Nóra képviseli a döntőben a magyar tornát. Folytatás vasárnap az ugrás és a felemás korlát fináléjával.

Nagyon elégedettek vagyunk, mert a francia, az ukrán, a spanyol és a brazil csapat előtt tudott végezni a magyar női válogatott. A csapat építése és az olimpiai kvalifikáció játszik minden egyes döntésünkben főszerepet. Ez a mostani verseny is a csapat építését szolgálta. Azért vagyok különösen elégedett, mert mind a négy lány, aki felment a gerendára, megcsinálta, és hiba nélkül versenyezett. Leginkább arra vagyok büszke, hogy rontás nélkül szerepeltek, illetve egyetlenegy kisebb rontás akadt csak talajon, de összességében a csapat nagyon jól teljesített. A szerenkénti finálékban tiszta lappal indulnak, és azt reméljük, hogy további érmeket tudunk hozni Magyarországnak" – mondta Draskóczy Imre női szövetségi kapitány.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik