Nemzetisport.hu 2011.04.06 21:40 Frissítve: 2014.12.23 02:01

Torna Eb: Böczögő Dorina és Csillag Tünde bejutott a fináléba

Böczögő Dorina bejutott az egyéni összetett döntőjébe, míg Csillag Tünde talajon harcolta ki a fináléba kerülést a berlini torna Európa-bajnokságon.

 

Az olimpikon Böczögő a 19. helyen, 52.55 ponttal került be az egyéni összetett 24-es fináléjába.

Csillag Tünde remekelt, valamennyi szeren hibátlan gyakorlatokat mutatott be, és ez még összetett teljesítményén is meglátszott, hiszen 51.500 ponttal a harmadik számú tartalék az egyéni összetett fináléban. Talajon az új elmeit értékelték a bírók, így 13.775 ponttal a nyolcadik helyen lett finalista.

Draskóczi Imre vezetőedző még az először magyar színekben versenyző Austin Sheppardtől remélt döntőt ugrásban, de az Egyesült Államokban készülő tornász sajnos sérülten versenyzett, így az ugrásban elért 13. helye is jó eredménynek számít.

„Elégedett vagyok, hiszen hoztuk az egyéni összetett és a szerfinálét is. Ha Sheppard nem sérülten versenyzik, akkor ugrásban is lehetett volna döntő, de így is nagyon keményen dolgozott. Nagy dicséret illeti Csillag Tündét, aki jobban teljesített, mint az edzéseken, nagyon szép munkát végzett. Böczögő Dorina is bekerült a legjobbak közé, így nagyon elégedett vagyok, igaz még érződik, hogy térdsérülése miatt nem volt maradéktalan a felkészülése" – mondta Draskóczi Imre, a női vezetőedző.

„Örülök, hogy ott vagyok a legjobbak között, de kicsit el is vagyok keseredve. Három szerem jól sikerült, tartottam is attól, hogy a gerendával kezdünk, de ingás nélkül végigcsináltam. A talajon viszont rontottam, hiába volt meg az új sorom, ezért eléggé elkeseredtem, hiszen ez a kedvenc szerem. Szerencsére ez azért a többi szerre nem nyomta rá a bélyegét, a fináléban mindenképpen szeretnék jobb talajt csinálni, és remélem, akkor előrébb is tudok végezni" – jelentette ki Böczögő Dorina.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen életem első fináléja ez Európa-bajnokságon. Rontás nélkül végigcsináltam az összes szert, a talaj pedig kifejezetten jó lett, a bírókra bíztam magam, és nagyon örülök a döntőnek. Igyekszem a fináléban is pontos gyakorlatot bemutatni, és akkor bármi lehet" – mondta Csillag Tünde.

2019.10.14 23:26:58

Egyéb egyéni MTI

A mieink három győzelemmel és egy vereséggel állnak Aberdeenben.

2019.10.14 10:58:56

Egyéb egyéni Munkatársainktól

Válogatott kosarasok mellett korábbi szövetségi kapitányra is lehetett voksolni vasárnap.

2019.10.13 23:49:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ennél rosszabbul biztos nem járnak majd azok sem, akik jövőre viszik diadalra a magyar színeket Tokióban. Megérdemlik majd, nálam mindenképpen, ám ez nem változtat azon, hogy jóval kevesebb sportágban van esélyünk a sikerre, mint 1964-ben.

2019.10.11 20:54:01

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

A Magyar Honvédség sportszázada a vuhani katonai világjátékokra készül.

2019.10.12 07:47:04

Egyéb egyéni FAZEKAS ZOLTÁN

EXKLUZÍV!„Tudja mit, szóljon a megfelelő embereknek az érdekemben, és hozzuk össze, ha tényleg annyira szeretnek Magyarországon.”