Torna Eb: Böczögő Dorina 17., orosz siker női egyéni összetettben

Vágólapra másolva!
2011.04.08. 21:43
Böczögő Dorina a 24 résztvevő között a 17. helyen végzett a nők pénteki egyéni összetett döntőjében a berlini torna Európa-bajnokságon.

A győzelmet az orosz Anna Gyementyjeva szerezte meg a nagy meglepetésre második német Elisabeth Seitz, valamint a román Elena Racea előtt.

A favorit, világbajnok orosz Alija Musztafina ugrás közben megsérült, így feladni kényszerült a finálét. Térdszalag-szakadás gyanújával szállították kórházba.

BÖCZÖGŐ: ÖSSZESSÉGÉBEN ELÉGEDETT VAGYOK
Draskóczi Imre, női vezetőedző: – Dorina végig kiegyensúlyozottan, magabiztosan versenyzett, csak talajon volt egy kilépése. Úgy vélem, jót tett neki ez az eredmény, én maximálisan elégedett vagyok, hiszen térdsérülésből épült fel. Úgy vélem, a világbajnokságon még jobban teljesíthet, egy-másfél ponttal többet érhet el.
Böczögő Dorina: – Nagyon örülök, hogy sikerült előrébb végeznem, hiszen a selejtező után ez volt a célom. A talaj is jobban sikerült, úgyhogy összességében elégedett vagyok.

 

TORNA EB, BERLIN
NŐK, EGYÉNI ÖSSZETETT
1. Anna Gyementyjeva (Oroszország) 57.475
2. Elisabeth Seitz (Németország) 56.700
3. Elena Racea (Románia) 56.600
...17. Böczögő Dorina 52.600
KORÁBBAN
FÉRFIAK, EGYÉNI ÖSSZETETT
1. Philipp Boy (Németország) 88.875 pont
2. Flavius Koczi (Románia) 88.825
3. Daniel Purvis (Nagy-Britannia) és Mikola Kukszenkov (Ukrajna) 88.350

Szombaton Berki Krisztián és Hídvégi Vid a lólengés döntőjében szerepel, míg vasárnap Csillag Tünde lesz érdekelt magyar részről a talaj fináléjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik