Torna: dobogós magyarok az ifjúsági olimpia felkészítő versenyén

Vágólapra másolva!
2010.07.24. 17:46
Címkék
Az augusztusi szingapúri ifjúsági olimpiára készülő Vágner Levente a második, Mitykó Szabina pedig a harmadik helyen végzett a tornászok nemzetközi ifjúsági olimpiai felkészítő versenyén.
A Tornacsarnokban rendezett szombati viadal komoly hiányt pótolt, mivel az ifi olimpiára készülő versenyzőknek nem volt lehetőségük más megmérettetésre. Az elmúlt időszakot a tatai edzőtáborban töltötték a tornászok, a felkészülés jól sikerült.

A férfiaknál erős mezőny gyűlt össze, hiszen a junior Európa-bajnokság angol győztese és a belga 6. helyezett is részt vett a versenyen.

Vágner Levente a tatai edzőtábor után remek formában tornázott. Láng Géza edző szerint a lólengésre és a talajra fektette a hangsúlyt, utóbbi olyan jól sikerült, hogy mindössze 5 századponttal kapott kevesebbet, mint az Európa-bajnok.

A lógyakorlatot még stabilizálni kell, nyújtón volt egy kisebb rontása, jóllehet ezt szinte melegítés nélkül mindig hibátlanul teljesítette Tatán. Összességében jó gyakorlatokat mutatott be Vágner, kondíciója kifejezetten jó, így a következő hetek a Tornacsarnokban napi két edzéssel az apró simításokról szólnak.

Draskóczy Imre, női vezetőedző tájékoztatása szerint Mitykó Szabina is jó formában tornázott, valamennyi szeren kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és az elvárásoknak megfelelően lett bronzérmes. Korláton már az új elemmel bővített gyakorlatát mutatta be.

Mint ahogy az elmúlt hetekben, úgy a következő napokban is az ugrásra helyezik a fő hangsúlyt, hiszen a bajnoknő új ugrással készül, amely fél csavarral több, mint a korábbi. Következő héten klubjában Békéscsabán tréningezik, majd újabb edzőtábor következik Budapesten.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet. A kontinensről többen is jelezték, hogy szükség van erre a versenyre, így megszerveztük a viadalt, ugyanakkor nem jöttek el olyan sokan. Viszont akik ma itt versenyeztek, az utánpótlás krémjét képviselték, akár az angol, a belga, a holland vagy a román versenyzőt nézem. A mieinknek mindenképpen hasznos volt ez a verseny, a felkészülésüknek megfelelő formát mutattak" – nyilatkozta Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára.

 

NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI OLIMPIAI FELKÉSZÍTŐ VERSENY 
FÉRFI ÖSSZETETT
1. Sam Oldham (brit) 85,75
2. Vágner Levente 82,1
3. Selmeczi Bánk 78,7
4. Thomas Neuteleers (belga) 78,4
5. Tóth Levente 77,65
6. Karl Koszta (holland) 75,35
NŐI ÖSSZETETT
1. Tess Moonen (holland) 54,8
2. Diana Bulimar (román) 54,2
3. Mitykó Szabina 49,35
4. Shaden Wahdan (katari) 43,35

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik