Torna: Berki megnyerte a dohai világkupa-viadalt

Vágólapra másolva!
2013.03.28. 16:55
null
Olimpiai bajnokunk a második vk-sikerét aratta az idén (Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)
Teljes magyar siker született a tornászok dohai világkupa-viadalán, az olimpiai bajnok Berki Krisztián megnyerte a lólengést, Hidvégi Vid pedig a harmadik helyen végzett.

Kovács István vezetőedző tájékoztatása szerint a két londoni olimpikon remek formában versenyzett, már a 44 tornászt felvonultató lólengés-selejtezőből Berki az első, Hidvégi a második helyen jutott be a döntőbe. A fináléban szintén jól teljesítettek, a világbajnok 6.7-es kiindulópontú gyakorlatát mutatta be, amelyre 15.450 pontot kapott, és ezzel megnyerte idei második világkupáját. Hidvégi 6.4-es gyakorlattal rukkolt elő, a bírók 15.100 ponttal jutalmazták. A két magyar közé a japán Dzsumpei Oka férkőzött be, aki 15.125 pontot kapott.

A magyar versenyzők szombaton 11.30 órakor érkeznek meg a Liszt Ferenc repülőtérre.

„Nagyon örülök, hogy idén ez a második Világkupám, amelyen elindultam, és a francia után ezt is megnyertem. Most már a moszkvai Európa-bajnokságig nincs több versenyem, úgyhogy gőzerővel készülök Budapesten a kontinensviadalra” – nyilatkozta Berki Krisztián.

Az olimpikon Böczögő Dorina és a magyar tornasport új üdvöskéje, Makra Noémi is indul a tornászok immáron hagyományos nemzetközi Matolay Emlékversenyén.

A női viadal szombaton 10.30-kor kezdődik a százhalombattai csarnokban (Százhalombatta, Vasút u. 41), melyen a legjobb magyar versenyzők is részt vesznek. A hölgyek számára külön téttel bír a verseny, hiszen Eb-válogató is egyben. Draskóczi Imre vezetőedző tájékoztatása szerint az áprilisi moszkvai kontinensviadalon három tornász szerepel majd.

A Matolay Emlékversenyen 4 nemzet ( magyar, osztrák, szlovén, dán) több mint 50 sportolója szerepel. Az egyéni összetett mellett csapatversenyre is sor kerül Magyarország és Dánia között. A megszokott rendszer szerint 5 versenyzőből négy mutatja be gyakorlatát szerenként és a három legjobb eredménye.

Berki aranygyakorlata

Hidvégi bronzos gyakorlata

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik