Tokió 2020: nehéz lenne szabadba vinni a benti számokat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.28. 13:44
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a vírusveszély csökkentése érdekében is bonyolult lenne új, szabadtéri helyszínekre költöztetni azokat a versenyszámokat, melyeket csarnokokban rendeznének a jövő évre halasztott tokiói olimpián és paralimpián.

„Nem gondoltam még erre, és nincs arról tudomásom, hogy a munkacsoportok kidolgoztak-e ilyen forgatókönyvet, de szerintem bonyolult lenne versenyhelyszíneket változtatni" – nyilatkozta a 66 éves német sportvezető.„Nem gondoltam még erre, és nincs arról tudomásom, hogy a munkacsoportok kidolgoztak-e ilyen forgatókönyvet, de szerintem bonyolult lenne versenyhelyszíneket változtatni" – nyilatkozta a 66 éves német sportvezető.

Bach hangsúlyozta, az ötkarikás játékokon 33 világbajnokságra kerül sor egyszerre, ezért nem könnyű módosítani a programon és a helyszíneken. Hozzátette ugyanakkor, hogy a nézők beengedésének szempontjából természetesen külön kell kezelni a szabadtéri sportágakat és a zárt térben sorra kerülő versenyeket.

A tokiói olimpiát és paralimpiát a koronavírus-járvány miatt halasztották az idei nyárról jövő nyárra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik