Tokió 2020: Kanada kihagyja az olimpiát, ha nem halasztják el

Vágólapra másolva!
2020.03.23. 07:20
Amennyiben a szervezők úgy döntenek, hogy menetrend szerint rendezik meg a 2020-as olimpiát Tokióban, akkor Kanada biztosan nem képviselteti magát a viadalon.

A Kanadai Olimpiai Bizottság (COC) atlétái távolmaradásáról hivatalos megerősítést tett– mint a szervezet közleményében olvasható, Kanada azt kérvényezi, hogy a koronavírus-járvány miatt halasszák el egy évvel az olimpiát.

SZAVAZÁS

Megrendezik 2020-ban Tokióban a nyári olimpiát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A COC ezzel kapcsolatban úgy határozott, hogyha a tokiói játékokat meg is tartják a tervezett időpontban, biztonsági okokból sem olimpikonjait, sem paralimpikonjait nem engedi el a japán fővárosba.

Az olimpia sorsárólvasárnap indított megbeszélés-sorozatot a NOB, amely a tokiói szervezőbizottsággal, a japán hatóságokkal és a fővárosi kormánnyal is rendszeresen egyeztet a kialakult helyzetről, illetve a lehetséges megoldásokról, tennivalókról, és persze az esetleges halasztásról.

A NOB-elnök Thomas Bach a koronavírus-járvány terjedése ellenére egyelőre kitart a játékok július 24-i rajtja mellett, ugyanakkor a háttérben vizsgálja egy esetleges halasztás következményeit és a lehetséges új időpontokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik