Tokió 2020: egy szervező a koronavírus miatti halasztásról beszélt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.10. 21:04
null
Az olimpiai falu látképe (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság álláspontja szerint a tokiói olimpia a programnak megfelelően július 24-én megkezdődik, de a koronavírus-járvány miatt folyamatosan téma a játékok elhalasztásának lehetősége is – ezúttal a Wall Street Journal írt erről, a tokiói szervezőbizottság egyik tagjára hivatkozva.

 

„Nem hiszem, hogy a játékokat törölni lehetne – idézi a WST Takahasi Harujukit, a 2020-as nyári olimpia szervezőbizottságának egyik tagját. – Ha a szükség úgy hozná, akkor inkább halasztásra kerülhet sor. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nagy bajba kerülne, ha törölni kellene a játékokat. Csak az amerikai televíziós közvetítési jogdíjak hatalmas összeget tesznek ki.”

Takahasi szerint, ha a játékok nem rendezhetők meg az idén, akkor egy-két éves halasztás lenne az ideális megoldás, ami természetesen szintén jelentős pénzügyi következményekkel járna.

Fontos tudni – emlékeztetett néhány napja az ESPN Hasimoto Szeiko japán sportminiszterre hivatkozva –, hogy a rendezésre vonatkozó szerződés alapján lehetséges a halasztás, azonban évekről nem lehet szó: a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal kötött megállapodás értelmében Tokiónak 2020 vége előtt kell megrendeznie az olimpiát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik