Tokió 2020: a sikeres rendezés lökést adhat a 2030-as pályázatnak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.14. 17:23
null
Jamasita Jaszuhiro szerint a sikeres rendezés lökést adhat a 2030-as pályázatnak (Fotó: AFP)
Jamasita Jaszuhiro, a Japán Olimpiai Bizottság (JOC) elnöke szerint amennyiben a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiát sikerül jól megrendezni, az nagyban növelheti a 2030-as téli játékokra pályázó Szapporo esélyeit.

 

A cselgáncsban ötkarikás aranyérmes sportvezető egy sajtótájékoztatón elismerte, nehéz feladat lesz jövőre megrendezni a tokiói olimpiát, mivel senki nem tudja, hogyan alakul addig a járványhelyzet.

„Sokan aggódnak, meg lehet-e egyáltalán tartani a játékokat, nekünk pedig olyan dolgokkal kell szembenéznünk, amelyekkel korábban senkinek. Ha sikeres lesz a rendezés, az viszont nagy lökést adhat a szapporói pályázatnak” – jelentette ki Jamasita. Hozzátette, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jövőre akár terepszemlézhet is az északi városban, ugyanis a maratonfutás és a gyaloglóversenyek ott lesznek.

A tokiói olimpia tíz nap múlva kezdődött volna, a szervezőbizottság és a NOB azonban a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztotta az eseményt.

A 2030-as téli játékok iránt a 2002-ben házigazda Salt Lake City, illetve Barcelona – pireneusi helyszínekkel – érdeklődik. A 2022-es seregszemlét Pekingben, a négy évvel későbbit Milánóban és Cortina d'Ampezzóban rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik