MTI 2020.03.16 10:29 Frissítve: 2020.03.16 11:22

Tokió 2020: a NOB folyamatosan egyeztet a világszövetségekkel

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden egyeztet a nemzetközi sportszövetségek vezetőivel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről.   

 

 

A megbeszélésre annál is inkább szükség van, mert alig több mint négy hónappal a tokiói olimpia tervezett rajtja előtt egyre többször vetődik fel a kérdés, meg lehet-e rendezni a játékokat az eredeti időpontban.

A vírus terjedése miatt számos országban jelentős korlátozásokat vezettek be, és az intézkedések között szerepel a sportesemények törlése, halasztása. A nemzetközi versenynaptár teljesen felborult, és sok olimpiai kvalifikációs viadal elnapolásáról határoztak a szövetségi vezetők. Ezek nyomán is egyre nő az aggodalom az olimpia megrendezését illetően.

Abe Sindzó japán miniszterelnök és az olimpiai szervezői egyelőre kitartanak az eredeti időpont mellett, és rendszeresen úgy nyilatkoznak, hogy július 24-i megnyitóval számolnak, az előkészületek pedig a tervek szerint zajlanak.

A NOB folyamatosan egyeztet a japán partnerekkel a naponta változó helyzetről, illetve a nemzetközi szövetségekkel a kvalifikációs versenyek átütemezéséről. Kit McConnell sportigazgató már a múlt héten is több szövetséggel folytatott megbeszélést a lehetséges lépésekről, közben pedig levélben arról tájékoztatta a partnereket, hogy a NOB létrehozott egy munkacsoportot, amely szükség esetén hatékonyabban intézkedhet, gyorsabban engedélyezheti a kvalifikációs rendszerben szükségessé váló változtatásokat, mint a végrehajtó bizottság. A lehetséges módosítások között szerepel a kvalifikációs időszak megnyújtása – de nem tovább, mint június 30. –, a kvótakiosztás rendszerének áttekintése, valamint egyes nevezési feltételek kivétele a rendszerből.

2020.07.06 19:50:20

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A mai futball nincs híján az álszentségnek, ám a »bocs« nálam kiveri a biztosítékot, hiszen a mentegetőzés a hívek érzelmeire hat egy olyan világban, amelyben a »Profik vagyunk!« jelszó alapján nem játszhat az érzelgősség.

2020.07.02 10:53:21

Egyéb egyéni KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

Megnéztük, hogy a legnépszerűbb sportágakban a kortárs ikonok mire jutottak 33 év alatt.

2020.07.05 11:26:11

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A 25 éves korábbi Supercar-versenyző egyes hírek szerint új munkájával heti 25 ezer dollárt tehet zsebre.