PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA 2020.07.26 09:02

Tokió 2020: „A mentális állapotom megengedi azt, hogy ne teherként fogjam fel”

Ha nem rendezi át az életünket a koronavírus, akkor ma, 2020. július 26-án többek között a férfi párbajtőrözők egyéni olimpiai versenye miatt kelhettünk volna a hajnali órákban, vasárnap ide vagy oda. A tavalyi, budapesti vívó-világbajnokságon óriási meglepetésre, élményszámba menő vívással aranyérmet nyerő Siklósi Gergelyért szoríthattunk volna, aki az NSO Tv-nek beszélt arról, ezekben a napokban mennyire jár a fejében Tokió.

A 22 éves párbajtőröző már belenyugodott, hogy idén nem léphet pástra Tokióban, élete első olimpiáján, amelyet biztosan nem teherként élt volna meg. 

 
 Szilágyi Áron megbékélt a halasztással

 „Mivel a megnyitóra nem mennék, hiszen utána két nappal már jönne az egyéni versenyem, ezért egyrészt nem találkoznék sok világsztárral, ez biztosan nem befolyásolna. Másrészt pedig úgy állok hozzá, hogy az olimpia a sportok ünnepe, amit szabad élvezni. Valóban kevesen tudják élvezni a nagy teher miatt, de úgy gondolom, az én mentális állapotom megengedi azt, hogy ne így fogjam fel. Élményként, kivételes alkalomként tekintenék rá”mondta azzal kapcsolatban, hogy mennyire ragadná magával a korábban nem tapasztalt milliő. 

Videónkban többek között arról is beszél, hogyan képzeli el a versenynapokat, illetve mivel tölti itthon az olimpia nélkül maradt heteket.

NÉZZE VISSZA, HOGYAN NYERTE MEG SIKLÓSI GERGELY A 2019-ES VILÁGBAJNOKSÁGOT!

 

2020.08.13 20:50:55

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Ma az olimpia már nem igazán emlékeztet arra, amilyen a spanyol főnemes alatt volt.

2020.08.13 22:19:02

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Sportolóként balkezesnek (ballábasnak) lenni mindenképpen kedvezőbb, mint az élet más területén. Innen is kitetszik, hogy a sport igazi csoda, ahol a hátrány előnnyé változik.

2020.08.11 17:13:21

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Tornászati vándordíj? A leventelabdarúgó-bajnokság kupája? Kincskereső kollégánk a 85 centis, felbecsülhetetlen értékű sportrelikvia titka nyomában.

2020.08.10 17:43:32

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A világon egyetlenként a sport- és a művészeti versenyben is olimpia bajnoknak vallhatta magát Walter Winans.

2020.08.09 23:44:38

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Alvarez esete arra példa, hogy mégsem kergült itt meg körülöttünk mindenki, még abban is megerősít minket, hogy pandémia ide, egyre kevésbé értékként kezelt tudás oda, a létezés továbbra is a legjobb dolog, ami velünk történhet.