MTI 2020.07.28 09:17

Tokió 2020: a brazilok már Portugáliában készülnek

A portugáliai Rio Maiorban alakította ki edzőtáborát a jövő évi tokiói olimpiára a Brazil Olimpiai Bizottság, a dél-amerikaiak a portugáliai kisvárosban kezdték meg a munkát egy évvel a 2021-re halasztott nyári játékok előtt.


A dél-amerikai országban a koronavírus-járvány hosszú ideje tombol, ami lehetetlenné teszi a sportolók megfelelő felkészülését, a hosszú kényszerszünet pedig aggodalommal töltötte el a helyi sportvezetőket, ezért szervezték meg, hogy legjobb sportolóik a 21 ezer fős portugáliai településen tréningezhessenek egészen az év végéig.

A már Európában tartózkodó brazil küldöttség tagjait letesztelték, mielőtt elhagyták hazájukat, majd Portugáliában is, ahol múlt csütörtökön, pontosan egy esztendővel az olimpia rajtja előtt kezdődött meg a munka. Jelenleg 72 sportoló – úszó, cselgáncsozó, ökölvívó és tornász – és több mint 30 edző, orvos, gyúró tartózkodik Rio Maiorban, számuk viszont folyamatosan nőni fog. Összességében 16 sportág, több mint 200 képviselője edzhet majd a Lisszabon közelében fekvő településen.

„Rio Maiorban egy buborékban élhetünk – mondta Marco La Porta, a Brazil Olimpiai Bizottság elnökhelyettese. – A sportcentrum minden dolgozója a városban él, ami nagy biztonságot jelent sportolóinknak. Brazíliában lehetetlen megmondani, hogy ki találkozott közvetlenül a vírussal.”

A sportvezető elárulta, hogy minden ember után naponta 70 dollárt fizetnek Rio Maiornak. Ebben az összegben tulajdonképpen minden benne van, a szállás, napi ötszöri étkezés és a sportlétesítmények használata is.

2020.09.20 21:45:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Az emberiséget sakkban tartó koronavírus-járvány miatt orvosilag ellenjavallt a meccsek előtti és utáni kézfogás is.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.

2020.09.17 00:14:12

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Minden életútnak van tanulsága, „mónapistáé” elsődlegesen az, hogy az embernek meg kell találnia a helyét a világban, s ott megtenni a lehető legtöbbet. Nagy formátumú ember volt, ifjan s később idősebben, bölcsebben is.

2020.09.15 21:15:08

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Mi az, ami hajtja őket, illetve azokat, akik fanatikusan buzdítják őket? Erre a The Athletic szakírója adta meg a választ, aki Szlovéniáig utazott, hogy megfejtse a Doncic-titkot.