Szörf-vb: Gádorfalvi hatodszor is kiharcolta az olimpiai indulást

Vágólapra másolva!
2015.10.23. 17:38
Noha egy nap még hátravan az Ománban zajló kvalifikációs szörfvilágbajnokságból, matematikailag már biztos, hogy Gádorfalvi Áron újra kiharcolta az olimpiai részvétel jogát – vagyis Atlanta, Sydney, Athén, Peking és London után ott lesz Rióban is.

„Arra számítottam, hogy sokkal nehezebb dolgom lesz, de az időjárás nekem kedvezett” – nyilatkozta Gádorfalvi Áron, aki egyébként sem tartozik a nagydarab versenyzők közé, és most még négy-öt kilót sikerült is fogynia a verseny előtt, mert a gyenge szélhez ez volt ideális. „Arra számítottam, hogy sokkal nehezebb dolgom lesz, de az időjárás nekem kedvezett” – nyilatkozta Gádorfalvi Áron, aki egyébként sem tartozik a nagydarab versenyzők közé, és most még négy-öt kilót sikerült is fogynia a verseny előtt, mert a gyenge szélhez ez volt ideális.

„Jól indult számomra a verseny, a selejtezők után a tizenötödik helyről vártam a döntő futamokat. Azok első napja pocsékul alakult számomra – az volt a legrosszabb napom az egész vébén –, de pénteken szerencsére a háromból két futamom egész jól sikerült. Az egyikben volt egy kis karambolom – az első bójánál, ahol mindig nagyon sűrű a mezőny –, ám szerencsére nem tartottak végül óvástárgyalást” – tette hozzá Gádorfalvi, akinek ugyan eredendően is szerepelt a tervei között a riói részvétel kiharcolása, de talán most volt a legnehezebb a felkészülése. Családja van, nyáron dolgoznia kellett, nem tudott úgy edzeni, ahogy szeretett volna. A világbajnokságra alig két hónapos, nagyon intenzív felkészülés után vágott neki (egy évre lett volna szükség...), ezért is lepte meg, hogy ilyen simán összejött a kvóta.

„Nem voltam még Rióban, de azt hallottam, az is gyenge szeles hely, ami kedvező számomra. Remélem, az olimpia előtt lesz alkalmam megnézni, mert most, hogy megvan a kvóta, természetesen már az olimpia lebeg a szemem előtt” – tette hozzá Gádorfalvi.

SZÖRF-VB, OMÁN
Az állás 6 futam után. Arany csoport:
1. Pierre Le Coq (francia) 42 helyezési pont, ...20. Gádorfalvi Áron 143. Ezüst csoport: ...23. Nikl András 259, ...33. Sánta Bence 297. Nők. Ezüst csoport: ...23. Cholnoky Sára 232

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik