Sznúker-vb: Higgins kiesett, és a címvédő Trump is hátrányban

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 00:01
null
Kurt Maflin (képünkön) legyőzte John Higginst (Fotó: AFP, archív)
A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság hetedik napján hátrányba került a világbajnoki címvédő, világranglista-vezető angol Judd Trump, míg  a négyszeres világbajnok John Higgins meglepetésre kiesett Kurt Maflinnal szemben.

 

Parádés mérkőzést vívott egymással a sznúker-vb 2. fordulójában a négyszeres világbajnok, az előző három vb-n egyaránt döntős angol John Higgins és a selejtezőből főtáblára jutó norvég Kurt Maflin.

Maflin már a mérkőzés első szakaszában, szerdán megmutatta, hogy képes lehet meglepetésre, hiszen 5:3-ra vezetett. A 2. szakaszban azonban Higgins fordítani tudott, 11:10-re vezetett, amikor azonban döntőnek bizonyuló hibákat követett el, Maflin pedig ezt kihasználta az ebben a fordulóban már 13 megnyert frame-ig tartó mérkőzésen. Higgins leblokkolt, nem tudott újabb frémet nyerni, így Maflin 13:11-re megnyerte a meccset, elsőként jutva be a legjobb nyolc közé.

Ez egyben azt jelenti, hogy biztosan lesz selejtezőből induló játékos a legjobb négy között, a negyeddöntőben ugyanis Maflin az egyaránt a selejtezőből induló skót Anthony McGill és a walesi Jamie Clarke találkozójának győztesével játszik majd.

Ugyanezen az ágon szerepel az aktuális világelső, világbajnoki címvédő Judd Trump is, aki a kínai Jen Ping-tao elleni mérkőzés első szakaszában olyan helyzetekben rontott, amelyekben nem szokott, a biztonsági játékot játszó ellenfele pedig ezt kihasználva 5:3-as vezetésre tett szert – folytatás pénteken.

Csakúgy, mint az alsó ág két mérkőzésén, az egyaránt 8:8-ra álló Mark Williams (walesi)–Stuart Bingham (angol) és a Mark Selby (angol, 7.)– Noppon Saengkham (thaiföldi) párosításban. A többi párban augusztus 9-ig rendezik meg a nyolcaddöntős találkozókat.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
2. FORDULÓ (ÁGRAJZ SZERINT)
Judd Trump (angol, 1.)–Jen Ping-tao (Yan Bingtao, kínai, 16.) 3:5 – részeredmény
Martin Gould (angol)–Kyren Wilson (angol, 8.)
John Higgins (skót)–Kurt Maflin (norvég) 11:13
Anthony McGill (skót)–Jamie Clarke (walesi)
Mark Williams (walesi)–Stuart Bingham (angol) 8:8 – részeredmény
Ting Csün-huj (Ding Junhui, kínai, 11.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 6.)
Mark Selby (angol, 7.)–Noppon Saengkham (thaiföldi) 8:8 – részeredmény
Barry Hawkins (angol, 15.)–Neil Robertson (ausztrál, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik