P. K. 2020.08.07 00:01 Frissítve: 2020.08.07 01:42

Sznúker-vb: Higgins kiesett, és a címvédő Trump is hátrányban

A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság hetedik napján hátrányba került a világbajnoki címvédő, világranglista-vezető angol Judd Trump, míg  a négyszeres világbajnok John Higgins meglepetésre kiesett Kurt Maflinnal szemben.

Kurt Maflin (képünkön) legyőzte John Higginst (Fotó: AFP, archív)

 

Parádés mérkőzést vívott egymással a sznúker-vb 2. fordulójában a négyszeres világbajnok, az előző három vb-n egyaránt döntős angol John Higgins és a selejtezőből főtáblára jutó norvég Kurt Maflin.

Maflin már a mérkőzés első szakaszában, szerdán megmutatta, hogy képes lehet meglepetésre, hiszen 5:3-ra vezetett. A 2. szakaszban azonban Higgins fordítani tudott, 11:10-re vezetett, amikor azonban döntőnek bizonyuló hibákat követett el, Maflin pedig ezt kihasználta az ebben a fordulóban már 13 megnyert frame-ig tartó mérkőzésen. Higgins leblokkolt, nem tudott újabb frémet nyerni, így Maflin 13:11-re megnyerte a meccset, elsőként jutva be a legjobb nyolc közé.

Ez egyben azt jelenti, hogy biztosan lesz selejtezőből induló játékos a legjobb négy között, a negyeddöntőben ugyanis Maflin az egyaránt a selejtezőből induló skót Anthony McGill és a walesi Jamie Clarke találkozójának győztesével játszik majd.

Ugyanezen az ágon szerepel az aktuális világelső, világbajnoki címvédő Judd Trump is, aki a kínai Jen Ping-tao elleni mérkőzés első szakaszában olyan helyzetekben rontott, amelyekben nem szokott, a biztonsági játékot játszó ellenfele pedig ezt kihasználva 5:3-as vezetésre tett szert – folytatás pénteken.

Csakúgy, mint az alsó ág két mérkőzésén, az egyaránt 8:8-ra álló Mark Williams (walesi)–Stuart Bingham (angol) és a Mark Selby (angol, 7.)– Noppon Saengkham (thaiföldi) párosításban. A többi párban augusztus 9-ig rendezik meg a nyolcaddöntős találkozókat.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
2. FORDULÓ (ÁGRAJZ SZERINT)
Judd Trump (angol, 1.)–Jen Ping-tao (Yan Bingtao, kínai, 16.) 3:5 – részeredmény
Martin Gould (angol)–Kyren Wilson (angol, 8.)
John Higgins (skót)–Kurt Maflin (norvég) 11:13
Anthony McGill (skót)–Jamie Clarke (walesi)
Mark Williams (walesi)–Stuart Bingham (angol) 8:8 – részeredmény
Ting Csün-huj (Ding Junhui, kínai, 11.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 6.)
Mark Selby (angol, 7.)–Noppon Saengkham (thaiföldi)  8:8 – részeredmény
Barry Hawkins (angol, 15.)–Neil Robertson (ausztrál, 2.)

2020.09.21 11:36:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A helyi lapok pedig nem válogattak a címekben:     „A sport megcsúfolása”, „Merénylet a versenyzők ellen”.

2020.09.20 21:45:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Az emberiséget sakkban tartó koronavírus-járvány miatt orvosilag ellenjavallt a meccsek előtti és utáni kézfogás is.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.

2020.09.17 00:14:12

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Minden életútnak van tanulsága, „mónapistáé” elsődlegesen az, hogy az embernek meg kell találnia a helyét a világban, s ott megtenni a lehető legtöbbet. Nagy formátumú ember volt, ifjan s később idősebben, bölcsebben is.