H. Á. 2020.08.09 00:20 Frissítve: 2020.08.09 02:21

Sznúker-vb: csak a kávéspohár dőlt el szombaton...

A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokságon szombaton egyetlen meccset sem fejeztek be, s mindössze Kyren Wilson továbbjutása tűnik valószínűsíthetőnek. Ugyanakkor eseményekből, botrányokból szombaton sem volt hiány.

 

Robertson szokatlanul kezdte a meccset (Fotó: AFP)

 

A nap legnagyobb balhéja a délutáni Anthony McGill–Jamie Clarke meccshez köthető: Clarke 7:2-es vezetésekor a lökéshez készülő McGill jelezte a játékvezetőnek, hogy walesi ellenfele rossz helyen van, zavarja a lökésben azzal, hogy a látóterében foglal helyet. Végül Jan Verhaas játékvezetőnek kellett közbelépni, s lecsillapítani az indulatokat. Ha azonban ezzel az volt a skót célja, hogy felidegesítse ellenfelét, akkor mondhatjuk, hogy sikerrel járt, hiszen 8:2-ről felállt, s öt frémet megnyerve visszajött a meccsbe. Clarke 8:7-es vezetéséről folytatják vasárnap.

A 15. helyen rangsorolt Barry Hawkins és a másodikként rangsorolt Neil Robertson meccse némi késéssel kezdődött – több okból is. Először Hawkins miatt: az angol egyszerűen rossz székre ült le a találkozó kezdete előtt, ezért újra le kellett fertőtleníteni a széket. Ezt követően aztán Robertson miatt csúszott a meccs: az ausztrál leöntötte magát kávéval a kezdés előtt, így mehetett átöltözni. A meccs 8:8-ig ment el szombaton, vasárnap fejezik be ők is.


Szintén 8:8-ról folytatja vasárnap az ötszörös bajnok angol, Ronnie O'Sullivan és a kínai Ting Csün-huj, bár akadt olyan pillanata kettejük meccsének, amikor az ázsiai játékos két frém előnybe került, O'Sullivan mégis vissza tudott jönni, minden nyílt a vasárnap esti folytatásban.

Szombaton egyetlen olyan mérkőzést játszottak, amelyen az egyik fél egyértelmű fölénybe került: a világranglista 8. helyén álló Kyren Wilson nagyszerű játékkal 11:5-ös előnyre tett szert Martin Gould ellen, s vasárnap két frém megnyerésével le is zárhatja a 13 nyert játékig tartó mérkőzést.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
2. FORDULÓ (ÁGRAJZ SZERINT)
Judd Trump (angol, 1.)–
Jen Ping-tao (Yan Bingtao, kínai, 16.) 13:11
Martin Gould (angol)–Kyren Wilson (angol, 8.) 5:11 – részeredmény
John Higgins (skót, 5.)–Kurt Maflin (norvég) 11:13
Anthony McGill (skót)–Jamie Clarke (walesi) 7:8 – részeredmény
Mark Williams (walesi, 3.)–Stuart Bingham (angol, 14.) 13:11
Ting Csün-huj (Ding Junhui, kínai, 11.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 6.) 8:8 – részeredmény
Mark Selby (angol, 7.)–Noppon Saengkham (thaiföldi) 13:12
Barry Hawkins (angol, 15.)–Neil Robertson (ausztrál, 2.) 8:8 – részeredmény

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.

2020.09.17 00:14:12

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Minden életútnak van tanulsága, „mónapistáé” elsődlegesen az, hogy az embernek meg kell találnia a helyét a világban, s ott megtenni a lehető legtöbbet. Nagy formátumú ember volt, ifjan s később idősebben, bölcsebben is.

2020.09.15 21:15:08

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Mi az, ami hajtja őket, illetve azokat, akik fanatikusan buzdítják őket? Erre a The Athletic szakírója adta meg a választ, aki Szlovéniáig utazott, hogy megfejtse a Doncic-titkot.