Sznúker: A drogok nélkül tízszeres világbajnok lennék - White

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.03. 14:12
Jimmy White sznúkerjátékos új önéletrajzi könyvében azt írja, tíz világbajnoki címet szerzett volna, ha nem lett volna drogfüggő legjobb éveiben.

Az 52 éves legenda az 1980-as és 1990-es évek egyik meghatározó játékosa volt, hat világbajnoki döntőt játszott, de egyiket sem tudta megnyerni. Első, 1984-es fináléja után annyira maga alá került, hogy három hónapig crack kokain-függő lett.

Az önéletrajzi könyvből a The Sun jelentetett meg idézetet arról, ahogy White leírja, egy kanadai sznúkerjátékos társával majdnem felgyújtottak egy ír szállodát, mert cracket akartak égetni.

„Kirk hozott magával cracket, ezért úgy döntöttünk, égetünk. De nem volt mivel, ezért elkezdtük széttörni a székeket, asztalokat és szekrényeket tűzifának. Tüzet raktunk a szállodai szoba közepén – írta White. – Szadista egy drog, az őrületbe kergetett minket. A világ legjobb sznúkerjátékosai közül kettő egy ír hotelszobában a bútorokat zúzza szét, hogy cracket szívjon. Üveges szemmel feküdtünk a kupiban, és semmi más nem érdekelt. Mindent megtettünk, hogy megöljük magunkat. Ezt tette velünk a crack, ilyen kegyetlen szer."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik