Szélsebes papucsok a Dunán

Vágólapra másolva!
2011.06.30. 11:44
null
Látványos versenyeknek ad otthont Baja a hétvégén
Címkék
Különleges hétvégére készül Baja. A Duna-menti városban rendezik szombaton és vasárnap a motorcsónak-világbajnokság aktuális futamait, vagyis az Axiál Magyar Nagydíjat a Formula–500-as kategóriában, valamint a Formula 250-esek és a Formula–125-ösök következő versenyeit az Európa-bajnoki sorozatban. Beharangozónk első részében a versenyek hátteréről olvashatnak, a másodikban a magyar pilótákat mutatjuk be részletesebben.

 

A motorcsónak Formula–500-as világbajnoki, valamint a Formula–250-es és 125-ös kategóriák (szakzsargonban papucskategóriáknak is nevezik ezeket) Európa-bajnoki versenyeit rendezik meg a Baja mellett a Dunán szombaton és vasárnap.

Aki kilátogat a versenyekre, látványos és izgalmas futamoknak lehet tanúja. Különlegesség, hogy a pilóták hason fekve foglalnak helyet a motorcsónakokban. Az 500-as versenyek elsősorban a gyorsaságuk miatt ígérkezik látványosnak, sebességük megközelítik a Formula–1-es és Formula–2-es csónakok sebességét.

Az 500-as világbajnoki verseny összesen három futamból áll, a másik két kategóriában négy futam után alakul ki a végső sorrend.

A szombati program a szabadedzésekkel kezdődik, majd a kora délutáni időmérőket követően indul az első futam. Ezt azonban nem a második futam követi vasárnap, hanem egy újabb szabadedzés következik, és csak ezután kerül sor a többi szakaszra.

A viadalon igazi legendának számító magyar versenyzők is indulnak.: Vő Viktor, Vő Kornél és Hencz Attila a 125-ös, Bodor Péter a 250-es, és Hencz Róbert az 500 köbcentis kategóriában mérheti össze tudását ellenfeleivel. A 12-szeres világbajnok Havas Attila is versenyez, ő osztrák licencel áll rajthoz az 500-asok között.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik