MTI 2019.09.24 20:14 Frissítve: 2019.09.24 20:27

Súlyemelés: „A felkészítő edző tehet Magát távolmaradásáról”

Jobb lett volna, ha Magát Krisztina ki tud velünk utazni Thaiföldre, bármi okból maradt is otthon – nyilatkozta az MTI-nek Gyurkovics Ferenc, a magyar súlyemelő-válogatott szövetségi kapitánya a világbajnokság színhelyéről, Pattayából. A szakvezető hozzáfűzte, hogy a Testvériség SE sportolója egyénileg készült, ezért a távolmaradásért az őt felkészítő edzőé a felelősség.

 

Gyurkovics azután beszélt erről, hogy a csapat Magát nélkül kelt útra a vébére, és anélkül, hogy a versenyző a hiányzásának okáról értesítette volna a kapitányt. A Magyar Antidopping Csoport (MACS) kérte, hogy Magát ne utazzon el a thaiföldi súlyemelő-világbajnokságra.

„Ha jól emlékszem, csütörtökön kaptuk meg a levelet, de szerdán felhívott Tiszeker Ágnes, és kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a világbajnokságra, függesszük fel a versenyzési jogát” – mondta Dobos Imre elnök a Nemzeti Sportnak arra a felvetésre, hogy a szövetség kapott-e tájékoztatást egy esetleges doppingvétséget illetően a MACS részéről.

Az elnök kitért rá: Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója azt mondta neki, nincs megalapozott doppingvétség, majd Dobos Imre hozzátette, „a biológiai útlevél adatai kapcsán vetődtek fel kérdések”.

A magyar csapat szombaton érkezett meg Pattayába, a világbajnokság helyszínére Magát Krisztina nélkül. Dobos a sportnapilapnak azt mondta, a szövetségi kapitány nem tudott a távolmaradás okáról, „ő Pattayában szembesült a tényekkel”.

„Nem beszéltem még Krisztával, én most azzal foglalkozom, hogy az itt lévő súlyemelőink a lehető legjobban versenyezzenek, teljesen rájuk koncentrálok. Amúgy a csapatban alapvetően jó hangulat uralkodik, a cél az, hogy ez maradjon is így” – mondta Gyurkovics Ferenc.

2020.05.21 15:16:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A legnépszerűbb események kapcsán is újra van miért drukkolni a sportok szerelmeseinek! (x)

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.