VINCZE SZABOLCS 2019.10.18 22:36 Frissítve: 2019.10.18 22:40

Sportújságírás: sikeres konferencia Siófokon

Az idén Magyarország volt a házigazdája a Délkelet-európai Sportújságírók Szövetsége (SEESJA) kongresszusának.

A résztvevők a siófoki kongresszuson, középen az MSÚSZ alelnöke, Csisztu Zsuzsa és a szövetség elnöke, Szöllősi György (Fotó: MSÚSZ/Cseh Péter)

 

A Délkelet-európai Sportújságírók Szövetségének (SEESJA) 8. kongresszusán tizenkét ország delegációja vett részt Siófokon, hazánkon kívül Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Észak-Macedónia, Görögország, Horvátország, Koszovó, Moldova, Montenegró, Románia és Törökország.

Előadást tartott az esemény fő támogatója, az Emmi sportállamtitkárságról Reinhardt Ákos, valamint Hegedűs Tamás (Külgazdasági és Külügyminisztérium), Dénes Tamás, az MSÚSZ elnökségi tagja és Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) végrehajtó bizottsági tagja, az MSÚSZ alelnöke. A közgyűlést Szöllősi György, a házigazda MSÚSZ elnöke, az AIPS Europe alelnöke, a SEESJA végrehajtó bizottságának tagja, lapunk főszerkesztője nyitotta meg; szó volt a novemberi szkopjei szakmai kongresszusról és a nők helyzetéről a sportújságírásban.

A hagyományos futballtornát az olimpiai bajnok, európai ezüstcipős futball-legenda, a bunyevác származású Dunai Antal nyitotta meg. Az első helyet Moldova szerezte meg, a magyar csapat negyedik lett. A díjakat a háromszoros olimpiai bajnok pólóslegenda, a Montenegróban is igen népszerű Kiss Gergely adta át.

Jövőre Montenegró rendezi a kongresszust, 2021-ben Koszovó.

A magyar sportújságírók válogatottja (Fotó: sportujsagirok.hu)

 

2019.11.11 19:25:01

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Ennek pedig sok eszköze lehet, közülük is a legfontosabb, legnagyobb vállalkozás az egyre erőteljesebben szerveződő »összmagyar játékok«, avagy »a magyarok világjátéka«.

2019.11.11 19:22:45

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az év mérkőzése a Wales elleni meccs.

2019.11.11 17:13:47

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

Faludi Viktória sportpszichológust a legnagyobb bajnokok is elfogadják.

2019.11.09 22:17:12

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szaknyelven szólva azzal vonhatjuk meg a konklúziót, hogy a sakk itthon lépéskényszerbe került, de akármit húz, pattnál többre nemigen juthat.

2019.11.08 21:19:13

Egyéb egyéni VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Újra megteszem, amit ilyenkor tehetek, leírom, hogy az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres futáson, a legendás Spartathlonon ismét magyar győzelmet, sőt, az idén már győzelmeket ünnepelhetett sok ezer, de megkockáztatom milliónyi honfitárs.