Sportújságírás: sikeres konferencia Siófokon

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2019.10.18. 22:36
null
A résztvevők a siófoki kongresszuson, középen az MSÚSZ alelnöke, Csisztu Zsuzsa és a szövetség elnöke, Szöllősi György (Fotó: MSÚSZ/Cseh Péter)
Az idén Magyarország volt a házigazdája a Délkelet-európai Sportújságírók Szövetsége (SEESJA) kongresszusának.

 

A Délkelet-európai Sportújságírók Szövetségének (SEESJA) 8. kongresszusán tizenkét ország delegációja vett részt Siófokon, hazánkon kívül Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Észak-Macedónia, Görögország, Horvátország, Koszovó, Moldova, Montenegró, Románia és Törökország.

Előadást tartott az esemény fő támogatója, az Emmi sportállamtitkárságról Reinhardt Ákos, valamint Hegedűs Tamás (Külgazdasági és Külügyminisztérium), Dénes Tamás, az MSÚSZ elnökségi tagja és Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) végrehajtó bizottsági tagja, az MSÚSZ alelnöke. A közgyűlést Szöllősi György, a házigazda MSÚSZ elnöke, az AIPS Europe alelnöke, a SEESJA végrehajtó bizottságának tagja, lapunk főszerkesztője nyitotta meg; szó volt a novemberi szkopjei szakmai kongresszusról és a nők helyzetéről a sportújságírásban.

A hagyományos futballtornát az olimpiai bajnok, európai ezüstcipős futball-legenda, a bunyevác származású Dunai Antal nyitotta meg. Az első helyet Moldova szerezte meg, a magyar csapat negyedik lett. A díjakat a háromszoros olimpiai bajnok pólóslegenda, a Montenegróban is igen népszerű Kiss Gergely adta át.

Jövőre Montenegró rendezi a kongresszust, 2021-ben Koszovó.

A magyar sportújságírók válogatottja (Fotó: sportujsagirok.hu)
A magyar sportújságírók válogatottja (Fotó: sportujsagirok.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik