Sporttörténelmet írnak a hétvégi Fitparádén

Vágólapra másolva!
2018.10.09. 11:46
A Fitparádé kétnapos, nemzetközi multisport fesztivál, amelyet immáron 16 éve nagy sikerrel rendeznek meg október második hétvégéjén a XII. kerületi MOM Sport-ban.

A legnépszerűbb edzőtermi-, erő- és ügyességi sportokra épül a Fitparádé koncepciója. 2005-ben nyitottak a tömegsportok irányába, prevenciós célzattal: A fiataloktól az idősekig minden korosztálynak alternatívát mutatnak a mindennapos sportolás és az egészséges életmód felé, számos sportággal ismertetve meg a látogatókat. Évről-évre növekszik a versenyek, versenyzők és a látogatók száma, hiszen a szervezők figyelemmel kísérik a legújabb trendeket, amelyeknek felkarolásában, létrehozásában a rendezvény maga is élen jár. A fitnesz és a testépítő sport meghatározó eseménye idén szintet lép, amely egyúttal a világ fitnesz sportágainak erőtengelyére is hatással lesz. Először rendeznek Magyarországon IFBB Profi kártya kvalifikációs versenyt, ráadásul OPEN, szabadidős rendszerben. Ennek előzménye az, hogy tavaly az IFBB Profi Liga megszüntette az IFBB amatőr szövetséggel a több évtizedre visszanyúló együttműködést, és a versenyrendszerét kinyitotta a világ bármelyik szövetségből érkező versenyzők felé. Így történhetett meg az, hogy a hazai szakági szövetség elveszítette az IFBB PRO kvalifikációs jogosultságát. Vagyis azok a versenyzők akik arról álmodoznak, hogy a Mr Olympia színpadán a legismertebb profik közé emelkedjenek, azok a belépéshez szükséges profi kártyát Magyarországon a Fitparadé Classic versenyen szerezhetik meg. Az érdeklődők ezt a versenyt szombaton tekinthetik meg a Mom Sport rendezvénycsarnokban.

A Fitparade fővédnöke: Deutsch Tamás, házigazdája: Váczi János a Hegyvidék alpolgármestere és az USA-ból utazik Budapestre Robin Chang, a Mr. Olympia igazgatója, hogy személyesen részt vegyen rajta.

A vasárnap fő eseményei kitöltik a nagyszínpad egész napos programját: LOUIE KONCZ Classic és a Fitmodel World Man és Woman versenyek során a legizmosabb férfi testépítők, a fotogén sportos férfi modellek és a leggyönyörűbb női fitnesz modellek mérettetnek meg a kiemelt díjazásért és az egyedi trófeákért amelyeket a korábbi bajnokokról mintáztak. Ezeknek a versenyeknek a színvonalát visszaigazolja az is, hogy az abszolút győztesei a Fitparádé győzelmet követően az elmúlt 16 évben kivétel nélkül világbajnokok lettek. A nemzetközi szinthez képest is jelentős pénzdíjazású versenyen óriási a tét, hiszen az abszolút bajnokok egy éves támogatást, következő évi kampány arca szerződést és egy éves menedzselést nyernek. A Fitparádénak otthont adó MOM Sport a beltéri, a kültéri és a vizes sportok számára egyaránt helyszínként tud szolgálni és ezzel a világon egyedülálló a programkínálata is.

A vizes sportok rajongói is több programot kísérhetnek figyelemmel, hiszen a Mom Sport 5 csillagos uszodájában gyerek úszóbajnokság, kéttusa kupa, és vízilabda kupa is lesz. Aki a szabadban szeretne aktívan feltöltődni az nevezhet a sportközpont óriási füves kertjében szombaton megrendezésre kerülő StrongChallenge versenyre, a funkcionális sportokra épülő erőpróbára amely a férfiak és nők számára is nyitott, a meghirdetett feltételek mellett. „Vasárnapi Velodom a Bringás brigantikkal” program a kerékpárosokra irányítja a figyelmet. A Mom Sport kertjében lesz triál bemutató, bringa börze ahol hátrányos helyzetű gyerekek kerékpárjának javítására gyűjtenek. A Fitparade mindkét napján 10 óra és délután négy óra között színes sportos szabadtéri programokkal várják a családokat, ahol a mozgás mellett arc- és testfestés, kézműves foglalkozások, póni lovaglás, ugrálóvár, gigapoly és drónröptetésre is sor kerül.

A multisport fesztivál rendezője Buranits Ildikó, akit korábban az év sport promoterének választottak. A Fitparádé 2017-ben elnyerte Rendezvény-Esemény kategóriában a Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt Díját, 2016-ban és 2015-ben pedig Márkaépítés kategóriában Országos KKV Marketing Gyémánt Díjat kapott. A sportrendezvényhez kapcsolódó Fitexpo kiállítói között megtalálhatók a fitness-, wellness- és szépségipar minőségi szolgáltatói, média szereplői, melyek folyamatos promóciós tevékenységgel, kóstolókkal, ajándékokkal vonzzák a látogatókat.

A kerti programokat a helyszínen regisztrálók, 14 aluliak és nyugdíjasok ingyen látogathatják, a sportcsarnok programjaira 2500Ft a napijegy.

Részletes programinformáció: www.fitparade.hu; www.facebook.com/MomSport

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik