Sportszervezés: az új vállalat segítség a szövetségeknek

Vágólapra másolva!
2019.01.05. 08:05
A sportági szövetségek tehermentesítése, de nem a kizárása a cél a kormány által nemrég létrehozott Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft.-nek, közölte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Mint megírtuk, a kormány nemrég létrehozta a Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft.-t, amelynek célja, hogy levegye a szövetségek válláról a 2019-es hazai rendezésű világversenyek szervezésével járó terheket.Mint megírtuk, a kormány nemrég létrehozta a Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft.-t, amelynek célja, hogy levegye a szövetségek válláról a 2019-es hazai rendezésű világversenyek szervezésével járó terheket.

A várakozás szerint a kizárólag versenyszervezéssel foglalkozó szakmai stáb idővel olyan rutinra tehet szert, amelynek segítségével gördülékennyé és költséghatékonnyá válhat a nagyszabású események megrendezése.

A kft. működését felügyelő Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hisz a koncepció sikerességében.

„A sportesemények szervezését lebonyolító céget azon célból hoztuk létre, hogy a szövetségeket mentesítsük az eseményszervezést igénylő szakmai munkák elvégzése alól. A cég szorosan együttműködve a hazai szövetségekkel szervezi majd a sporteseményeket, mindenki a legjobb szakmai tudását fekteti be a közös sikerekért. Az atlétikai világbajnokság szervezésénél a nemzetközi szövetség megköveteli az önálló szervező cég létrehozását, ezért az újonnan létrehozott cég portfóliójába ezen esemény nem tartozik bele” – mondta Szabó Tünde.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik