K. E. 2020.07.01 15:55

Sportpolitika: Szabó Tünde a WADA elnökével egyeztetett

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Witold Bankával, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség elnökével egyeztetett szerdán.

 

Szabó Tünde (balra) örül a sportoló-központúság előtérbe kerülésének (Fotó: Nemzeti Sport)

Videóbeszélgetésben egyeztetett szerdán Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Witold Banka, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke, aki a WADA működésével összefüggő stratégiai célok és aktualitások kapcsán kezdeményezett online megbeszélést a magyar államtitkárral.

Witold Banka kiemelten fontosnak tartja a WADA és a tagállami kormányzatok közötti együttműködést, így a japán, a francia és a dél-afrikai sportminiszter után Szabó Tündét is megkereste. Az egyeztetés során Banka beszámolt a szervezet új stratégiai célkitűzéseiről, a doppingellenőrzéseket érintő új innovációs tervekről, valamint arról, hogy a WADA a versenyzők érdekeit és szerepét a korábbiaknál hangsúlyosabban szeretné működése középpontjába állítani.

Szabó Tünde üdvözölte a sportoló-központúság előtérbe helyezését, hiszen ez a szemlélet tovább erősítheti a minél hosszabb sportolói karrierek alakulását egészséges és tiszta körülmények között. A WADA-val való intenzív együttműködés hazánknak a doppingellenes küzdelemben betöltött szerepét, szakmai befolyását is erősíti, ezért a felek arról állapodtak meg, hogy a jövőben rendszeresen, személyesen is egyeztetnek a doppingellenes küzdelemmel kapcsolatos kihívásokról, előrelépésekről.

„Fontosnak tartom, hogy a WADA rendelkezzen egy szakmailag megalapozott, stabil stratégiai tervvel, hiszen ennek segítségével képes lesz arra, hogy a doppingellenes küzdelem során kitűzött céljait meg tudja valósítani” – nyilatkozta a sportért felelős államtitkár. – „Korábbi sportolóként kiemelten fontosnak tartom a sportolók és jogaiknak védelmét, külön öröm a sportolókat megillető doppingellenes jogok törvényének elfogadása.”

2020.08.09 23:44:38

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Alvarez esete arra példa, hogy mégsem kergült itt meg körülöttünk mindenki, még abban is megerősít minket, hogy pandémia ide, egyre kevésbé értékként kezelt tudás oda, a létezés továbbra is a legjobb dolog, ami velünk történhet.

2020.08.03 20:09:10

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Bűvös évszámok: 1848, 1954 – a történelem, a politika és a sport kapcsolódási pontjairól a Rubicon főszerkesztője, Rácz Árpád beszélt.

2020.08.03 18:49:45

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

A nemrégen elhunyt Ennio Morricone sakkbajnok akart lenni és élete végéig rajongott az AS Romáért.

2020.08.04 22:30:23

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Újabb és újabb pénzköltésre lehet kapacitálni a szurkolótábort...