Sportpolitika: kiemelt szerepet kapott a sport a gödi konferencián

Vágólapra másolva!
2010.11.11. 11:20
Címkék
A „Duna Stratégia – Dunakanyar Identitáskörzet létrehozásáról" címmel tartottak szakmai, érdekegyeztető konferenciát a Dunai Vízisport Alapítvány és a Gödi Rotary Club közös szervezésében a gödi városháza dísztermében.

A szakmai fórum fókuszában a sport mellett a dunakanyari regionalitás és identitás, valamint az összefogás kapott hangsúlyt. Az előadásokat a Duna Stratégiában jártas szakemberek tartották; a hallgatóság soraiban az evezős és kajak-kenu sport képviselői is nagy számban jelen voltak. A honi evezős szövetséget Pető Tibor, a kajak-kenusokat Parti Zoltán képviselte.

Az eseményen többen megfogalmazták a civil kezdeményezések és az összefogás fontosságát, az ifjúság környezettudatos nevelésének erősítését, a Duna-régió közösségeinek szerepvállalását; valamint a mederkotrás problematikáját.

Dalnoki Tibor, a szervező Dunai Vízisport Alapítvány elnöke az előadáson hallottakból és a vendégek hozzászólásaiból azt a tanulságot vonta le, hogy a stratégiával kapcsolatos félelmeinknek igen is van alapjuk, de pozitív változásokat is hozhat, abban az esetben, ha a projekt tervezetébe beépítik azokat a mindenki számára fontos elemeket, amiket a civil szervezetek, polgármesteri hivatalok, és a vízen élők fontosnak tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik