Sportlövészet: megalakult a sportolók érdekképviseleti szervezete

Vágólapra másolva!
2020.06.29. 14:48
null
Megalakult a sportolók érdekképviseleti szervezete (Fotó: Török Attila)
A jövőben szervezett formában is eljuttathatják a kívánságaikat és észrevételeiket a szövetség vezetőihez a sportlövők – megalakult a sportolók érdekképviseleti szervezete. 

Hétfőn megalakult a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) sportolói bizottsága. A héttagú szervezet a négy olimpián versenyző, Európa-bajnok Csonka Zsófia (PSN Zrt.) elnök vezetésével elfogadta a bizottság működési szabályzatát, megfogalmazta a legjelentősebb célkitűzéseket, kijelölte a témafelelősöket és tárgyalt a bizottság internetes felületen való megjelenéséről.

ZWICKL-VERES KATA, EURÓPA-BAJNOK PUSKÁS

„A bizottság létrejötte hiányt pótol, eddig nem volt olyan szócső, amelyen keresztül eljuttathatták volna a sportlövők a kívánságaikat és észrevételeiket a szövetséghez. Üdvözítő, hogy a szervezetben a sportágunk valamennyi szakága képviselteti magát, miként az is, hogy négy nő is bekerült a héttagú bizottságba, amely – miután megkaptuk rá a jogot – akár tovább is bővítheti a létszámát.”

„A legfőbb célunk, hogy végre egységes képviselet alakuljon ki a sportágunkban, amely egyértelműen fogalmazza meg a többség véleményét, s amely a sport érdekeit és jövőjét tartja szem előtt – hangsúlyozta Csonka Zsófia, hozzátéve: eddig csak pozitív visszajelzéseket kapott a „szakmából”, a sportolók nagy várakozással tekintenek az új fórumra. – A munka hatékonyságát segítendő már felvettük a kapcsolatot a Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Sportlövő-szövetség sportolói bizottságával, és szeretnénk együttműködni az európai szövetség és más sportágak hasonló hazai szervezeteivel is.”

Az MSSZ vezető testülete Nagy György elnök és Sinka László főtitkár kezdeményezésére június 9-i ülésén döntött a sportolói bizottság létrehozásáról.

„A bizottság létrehozásával egyfelől a Magyar Olimpiai Bizottság kérésének tettünk eleget, másfelől a nemzetközi tapasztalatok alapján mi is szükségesnek tartottuk, hogy legyen a sportágban egy jól működő sportolói érdekképviseleti szervezet. A jövőben a bizottságon keresztül, szervezett formában hallathatják a hangjukat a lövők, a szervezeten keresztül szintetizálva juthatnak el a vezetőséghez a racionális és megvalósítható felvetések” – mondta Sinka László főtitkár.

A sportolói bizottság tagjai: Csonka Zsófia (elnök, PSN Zrt., pisztoly), Pálinkás Lajost (Zámolyi Lövészklub, pisztoly), Miskolczi Julianna (KVSE, puska), Zwickl-Veres Kata (KVSE, puska), Pongrátz Bianka (Vasvári Koronglövő Akadémia, korong), Sike József (Győri Lövészklub, futócél), Szabó Béla (szabadidős lövészet)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik