Sportcsillagok Gálaestje: Michelisz Norberté a közönségdíj

Vágólapra másolva!
2014.12.08. 13:51
Bár a Sportcsillagok Gálaestjét csak december 18-án, csütörtökön rendezik, az eseményt felvezető sajtótájékoztatón fény derült arra, hogy a szurkolók szavazatai alapján – az elmúlt két évhez hasonlóan – 2014-ben is a túraautós világbajnoki sorozatban szereplő Michelisz Norberté a közönségdíj.

Pajor-Gyulai László, az eseményt szervező Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke elmondta, hogy idén kereken 300 sportújságíró szavazata alapján hirdetnek győztest – ez csúcsot jelent a voksolás 57 éves történetében – az öt kategóriában, így a férfiaknál, a nőknél, a csapatoknál, az edzőknél és a szövetségi kapitányoknál. Újdonság, hogy 2014-ben a nem olimpiai sportágak képviselői is díjazva lesznek, mindegyik kategóriában.Pajor-Gyulai László, az eseményt szervező Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke elmondta, hogy idén kereken 300 sportújságíró szavazata alapján hirdetnek győztest – ez csúcsot jelent a voksolás 57 éves történetében – az öt kategóriában, így a férfiaknál, a nőknél, a csapatoknál, az edzőknél és a szövetségi kapitányoknál. Újdonság, hogy 2014-ben a nem olimpiai sportágak képviselői is díjazva lesznek, mindegyik kategóriában.

A sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozták, hogy – az elmúlt két évhez hasonlóan – a szurkolók szavazatai alapján idén is a túraautós világbajnoki sorozatban szereplő Michelisz Norbert kapta a közönségdíjat. Mivel a győztes a gálaest napján külföldön tartózkodik majd, ezért a helyszínen át is vette a két díszes serleget.

A többi díjazott nevére a gálaesten derül fény.

A sajtótájékoztató ünnepi pillanataként az ötven évvel ezelőtti tokiói olimpián győztes, 1964-ben az év legjobb férfi, illetve női sportolójának megválasztott dr. Török Ferenc öttusázó és Rejtő Ildikó tőrvívó ajándékot vehetett át dr. Hegyi Lászlótól, a szervezőbizottság elnökétől.

Pajor-Gyulai László hozzátette, hogy az előző esztendőktől eltérően idén nem a Syma-csarnokban rendezik meg a gálát, hanem a kisebb befogadóképességű Akvárium Klubban, de a szervezők bíznak benne, hogy a rendezvény színvonala ezzel nem csökken.

A szokásnak megfelelően az ünnepségen a sportolóké lesz a főszerep, de a műsort olyan művészek színesítik, mint Cserpes Laura, Kállay-Saunders András és Pál Dénes, illetve világbajnok táncosok, és a köztelevízió Virtuózok című produkciójának több tagja is fellép.

A Sportcsillagok Gálaestjét december 18-án, csütörtökön rendezik. A 18.30-kor kezdődő eseményt a Duna Tv élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik