Sport 2017: vizes vb, EYOF – megjelent az idei sportévkönyv!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.01. 18:24
null
Kulcsár Krisztián MOB-elnök a sportévkönyvvel és két jeles sportolónkkal, Baji Balázzsal, valamint Medveczky Erikával (Fotó: MOB/Szalmás Péter)
Vizes világbajnokság, cselgáncs-vb, EYOF – a három nagy, hazai rendezésű sporteseményre épül a pénteken bemutatott idei sportévkönyv.

Közeleg az év vége, ideje számot vetni a 2017-es esztendőről. A Magyar Olimpiai Bizottság gondozásában a hagyományoknak megfelelően az idén is megjelent a sportévkönyv – immár a 28. kiadása –, melyhez a Nemzeti Sport számos munkatársa hozzájárult szakértelmével.

Az 512 oldalas Sport 2017 évkönyv fókuszába a hazánkban megrendezett három nagy sportesemény került: a vizes világbajnokság, a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) és a cselgáncs-világbajnokság. Hetvenegy szerző 980 ezer karakteren keresztül taglalja az esztendő legfontosabb történéseit a sportvilágban.

A Nemzeti Sport munkatársai közül Ballai Attila, a Mediaworks sportüzletág igazgatója a kézilabdaidényt, azon belül is a magyar klubok szereplését vette górcső alá. Különös hangsúlyt kaptak a Bajnokok Ligájában szereplő alakulatok. Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője exkluzív interjút készített Hosszú Katinkával: a háromszoros olimpiai bajnok úszónő visszaemlékezik a vizes vb-re, de átfogó értékelést ad éves teljesítményéről. Főszerkesztőnktől továbbá szubjektív írást is olvashatnak az Aranycsapatról az októberben elhunyt legendás csatár, Tóth II József kapcsán. Deák Zsigmond főszerkesztő-helyettes a magyar birkózók idei eredményeit elemezte, míg Szűcs Miklós, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője az asztaliteniszezőkét. Szűcs Miklós emellett a vízilabda-válogatott első számú kapusával, Nagy Viktorral készített interjút, melynek középpontjában természetesen a vizes világbajnokság áll, amelyen nemzeti csapatunk ezüstérmes lett.

S. Tóth János, lapunk másik vezető szerkesztője Amerikába kalauzolta az olvasókat az úgynevezett major ligák történésein és érdekességein keresztül. Malonyai Péter főmunkatárs szubjektív írással jelentkezett a vizes világbajnokság vízilabdatornájáról, valamint egy visszaemlékezéssel Földi Imrére, az áprilisban elhunyt olimpiai bajnok súlyemelőre. Sinkovics Gábor főmunkatárs szívszorító nekrológot írt Tóth II Józsefről, valamint a labdarúgás helyzetét vizsgálta olimpiai szemüvegen keresztül.

A Nemzeti Sport labdarúgórovatának vezetője, Vincze András a magyar futball 2017-es évét mutatta be, nagy hangsúlyt fektetve a válogatott szereplésére, valamint a nemzetközi kupákban induló magyar klubokra. Simon József a kézilabda-válogatottak idei szerepléséből vont mérleget, Bobory Balázs ugyanezt tette a kosárlabda-válogatottakkal, középpontba helyezve az Európa-bajnokságot. Fazekas Zoltán a Barcelona magyar légiósával, Hanga Ádámmal készített exkluzív interjút, Kovács Erika a világbajnok kardvívóval, Szatmári Andrással, míg Lipiczky Ágnes a vb-győztes kajakossal, Medveczky Erikával.

Főszerkesztőnk, Szöllősi György Baji Balázzsal (Fotó: Koncz György)
Főszerkesztőnk, Szöllősi György Baji Balázzsal (Fotó: Koncz György)

Zsoldos Barna a Formula–1 száguldó cirkuszába invitálta az olvasókat, akik a nagyobb lélegzetvételű írásában olvashatnak többek között Michelisz Norbertről és a Hungaroringről is. Szűcs András a magyar jégkorong idei évét vesézte ki.Szabó Gábor a doppingproblémákra hívta fel a figyelmet, valamint azok esetleges megoldására.

A Nemzeti Sport Online munkatársai közül Ilku Miklós szerkesztőként vett részt a Sport 2017 készítésében, valamint felelevenítette a vizes világbajnokságon szerzett élményeit, méghozzá a Balatonfüreden rendezett nyílt vízi úszásról és a Batthyány téren, impozáns környezetben zajlott óriástorony-ugrásról. A 2017-es sportévkönyv szakított a hagyományokkal, ezúttal nyitott a népszerű, de még nem olimpiai sportágak felé. Ilku Miklós ezek közül az e-sportot mutatta be, Izsányi Szabolcs, a Nemzeti Sport Online szerkesztője a hazánkban is egyre népszerűbb dartsot.

A könyv főszerkesztője a Nemzeti Sport korábbi szerkesztője, Amler Zoltán. A Nemzeti Sport külsős munkatársai közül többen is publikáltak a 2017-es évkönyvben. Marosi Gergely a vizes világbajnokságot mutatta be rendezési szempontból, a nézők szemszögéből, valamint a tornászok évét elemezte. A 32 oldalt felölelő mellékletek elkészítésében aktívan részt vett Karádi Zoltán, aki a magyar röplabda idei esztendejéről is megemlékezett. Mihályi András is szerepet vállalt a könyvben.

A Nemzeti Sport vezető olvasószerkesztője, Skrapits László korrektúrázta az évkönyvet.

A Sport 2017-ben összesen 18 nagyinterjú olvasható, 600 fotó (köztük sok-sok exkluzív felvétel) szemlélteti a cikkeket. A fent említett témák mellett olvashatnak a nemzetközi sportvilág jelentős idei eseményeiről is, valamint a 2018-as téli olimpiáról. Ha már olimpia: ötkarikás bajnokok is megjelentek szerzőként: Kovács István a visszavonuló Vladimir Klicskóról írt, Pásztory Dóra Cseh Lászlóval beszélgetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik