Schmidt Ádám: kiemelt szerepe van hazánkban a doppingellenes küzdelemnek

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.11. 17:18
null
Az Európa Tanács antidoppinggal foglalkozó csoportja látogatott el a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságára (Fotó: Facebook/dr. Schmidt Ádám)
Az Európa Tanács antidoppinggal foglalkozó csoportja látogatott el a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságára, ahol szakmai napok keretében ismerkedhettek meg Magyarország doppingellenes tevékenységével – derült ki az államtitkárság közleményéből.


„Magyarországon a sport kiemelt stratégiai ágazat, ahol az eredményességet középpontba állító versenysport mellett fontos szerepet kap a testmozgáson alapuló egészségvédelem és a fair play. Ezek egyik alappillére a tiltott teljesítményfokozó szerek és módszerek elleni küzdelem, amelynek jelentősége hazánkban megkérdőjelezhetetlen”
– emelte ki a sportállamtitkár, aki 2022 óta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Alapító Tanácsának a tagja.

„Hazánk az utóbbi években számos kiemelt nemzetközi sporteseménynek adott otthont – legutóbb a hatalmas sikerrel zárult budapesti atlétikai világbajnokságnak –, ahol vagy a HUNADO végezte a doppingellenőrzést, vagy együttműködött abban. Ez a tevékenység minden esetben a megbízó nemzetközi sportszövetségek megelégedésével zajlott, ezzel is bizonyítva a magyar szervezet munkájának nemzetközileg is elismert minőségét” – tette hozzá Dr. Schmidt Ádám.

Az Európa Tanács szakértőkből álló ötfős delegációját Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár fogadta a sportállamtitkárságon. A találkozón az államtitkárság Sportirányítási Főosztályának munkatársai mellett részt vettek a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO), a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a Magyar Úszószövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Vízilabda-szövetség és a Nemzeti Sportügynökség képviselői is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik