nemzetisport.hu 2017.01.01 17:01 Frissítve: 2017.01.01 17:31

Sakk: Polgár lemondott, nagykövet lesz az esélyegyenlőségért

Polgár Judit lemondott a férfi sakkozók szövetségi kapitányi posztjáról, mert elfogadta az ENSZ főtitkára felkérését, és a UNWomen esélyegyenlőségi nagykövete lesz.Polgár Judit a Facebook-oldalán indokolta meg döntését:

„2016-ban elvállaltam az ENSZ Főtitkárának megtisztelő felkérését és az UNWomen esélyegyenlőségi nagyköveteként segítem a program céljainak megvalósulását. A megbízatásom egészen 2030-ig tart, elsődleges feladatom a női egyenjogúság helyzetének, a nemek közötti esélyegyenlőségének elősegítése. Ezt a kihívást nagyon komolyan veszem, és eltökélt célom, hogy helytálljak az általam is teljes meggyőződéssel vallott célok méltó képviseletében.

Az új feladatkör már most láthatóan sok külföldi jelenlétet, rengeteg energiaráfordítást igényel, 2017-ben előreláthatólag hónapokat leszek Magyarországtól távol. Ezért úgy döntöttem, a magyar férfi sakkválogatott szövetségi kapitányi pozícióját átengedem egy olyan jelöltnek, akiről azt gondolom, minden tekintetben előre tudja lendíteni a válogatott szakmai munkáját. Személyéről javaslatot tettem a szövetség részére.

Talán közismert, hogy bármilyen elvállalt feladatot csak teljes erőbedobással, kompromisszumok nélkül tudok végezni. Úgy érzem, hogy az elkövetkező időszakban nem marad annyi időm és energiám a sakkválogatottra, mint amennyit magammal szemben elvárnék. Akik ismernek, azt is tudják természetesen, hogy a magyar sakksport fejlődése érdekében, ahogy eddig is, ezután is minden szálat megmozgatok, tudásomat, nemzetközi kapcsolatrendszeremet latba vetve segíteni fogom a versenyzőket és a szövetséget.

Mindemellett kiemelt figyelmet szeretnék továbbra is fordítani a fiatal tehetségek felkutatására és gondozására, valamint a sakk mind erősebb nemzetközi megjelenítésére az oktatásban.

Büszke vagyok mindarra, amit a csapattal közösen az elmúlt másfél évben elértünk, különösen kedves az izlandi Európa-bajnoki bronzérem elérése.”

 

2020.02.21 22:45:50

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Nem azt írom, hogy egy pénzdíjas olimpia másnapján jönne az apokalipszis – de hogy jó eséllyel elindulnánk felé, az biztos.

2020.02.20 10:34:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magazinban számos verseny bemutatása mellett írunk a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

2020.02.20 16:58:24

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

A mindennapos testnevelésóra bevezetésével a néptánc is nagy lehetőséghez jutott.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.