HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.01.01 17:01 Frissítve: 2017.01.01 17:31

Sakk: Polgár lemondott, nagykövet lesz az esélyegyenlőségért

Polgár Judit lemondott a férfi sakkozók szövetségi kapitányi posztjáról, mert elfogadta az ENSZ főtitkára felkérését, és a UNWomen esélyegyenlőségi nagykövete lesz.Polgár Judit a Facebook-oldalán indokolta meg döntését:

„2016-ban elvállaltam az ENSZ Főtitkárának megtisztelő felkérését és az UNWomen esélyegyenlőségi nagyköveteként segítem a program céljainak megvalósulását. A megbízatásom egészen 2030-ig tart, elsődleges feladatom a női egyenjogúság helyzetének, a nemek közötti esélyegyenlőségének elősegítése. Ezt a kihívást nagyon komolyan veszem, és eltökélt célom, hogy helytálljak az általam is teljes meggyőződéssel vallott célok méltó képviseletében.

Az új feladatkör már most láthatóan sok külföldi jelenlétet, rengeteg energiaráfordítást igényel, 2017-ben előreláthatólag hónapokat leszek Magyarországtól távol. Ezért úgy döntöttem, a magyar férfi sakkválogatott szövetségi kapitányi pozícióját átengedem egy olyan jelöltnek, akiről azt gondolom, minden tekintetben előre tudja lendíteni a válogatott szakmai munkáját. Személyéről javaslatot tettem a szövetség részére.

Talán közismert, hogy bármilyen elvállalt feladatot csak teljes erőbedobással, kompromisszumok nélkül tudok végezni. Úgy érzem, hogy az elkövetkező időszakban nem marad annyi időm és energiám a sakkválogatottra, mint amennyit magammal szemben elvárnék. Akik ismernek, azt is tudják természetesen, hogy a magyar sakksport fejlődése érdekében, ahogy eddig is, ezután is minden szálat megmozgatok, tudásomat, nemzetközi kapcsolatrendszeremet latba vetve segíteni fogom a versenyzőket és a szövetséget.

Mindemellett kiemelt figyelmet szeretnék továbbra is fordítani a fiatal tehetségek felkutatására és gondozására, valamint a sakk mind erősebb nemzetközi megjelenítésére az oktatásban.

Büszke vagyok mindarra, amit a csapattal közösen az elmúlt másfél évben elértünk, különösen kedves az izlandi Európa-bajnoki bronzérem elérése.”

 

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.

2019.03.08 18:52:10

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Tehetségéről mindent elmond: a KSI-nél már eredményesen pingpongozott, az MTK-nál Pölöskei János néven még futballozott egy ideig.