Sakk: Lékó, Polgár és Almási is játszik a csapat-világbajnokságon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.05.16. 17:17
Címkék
Megkezdte munkáját a Magyar Sakkszövetség új elnöksége. A testület egyik első lépéseként megállapodott az éljátékosokkal a 2011. évi csapat-világbajnokságon való indulásról, így hazánkat a legerősebb együttes fogja képviselni júliusban, Kínában.

Az új vezetés hétfői első elnökségi ülésén bejelentette, hogy Lékó Péter, Almási Zoltán, Polgár Judit, Berkes Ferenc és Balogh Csaba lesz tagja a csapatnak a világbajnokságon. A viadalt 2011. július 16-26. között a kínai Ningpo városában rendezik. A megállapodás eredményeként tehát a jelenlegi legerősebb összeállításban szerepelhetnek a magyarok.

Dr. Seszták Miklós, a Magyar Sakkszövetség új elnökének többek között kiemelt célja az éljátékosok támogatása, egyfajta „életpályamodell" kialakítása. Ezért jelentős eredménynek tartja, hogy sikerül biztosítani az induláshoz szükséges tisztességes feltételeket a játékosok számára.

Mindemellett az új elnökség fontos feladatának tekinti az iskolai sakkoktatás bevezetését, valamint a női sakkozás jelentős fejlesztését is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik