MTI 2018.09.28 16:19 Frissítve: 2018.09.28 16:21

Ryder-kupa: Woodsék kikaptak, de így is vezetnek az amerikaiak

Tiger Woods Patrick Reeddel az oldalán kikapott, ennek ellenére az Egyesült Államok csapata 3–1-re vezet a házigazda európaival szemben a golf Ryder-kupa péntek délelőtti első szakaszát követően.

 

A sportág legrangosabb csapatversenyének első részében négy párosmérkőzést rendeztek. Az úgynevezett fourballs rendszerű meccsek során minden játékos végigjátszotta valamennyi pályát, ám egy-egy lyukon csak a duók alacsonyabb ütésszámot elérő tagjának eredménye számított. A szakaszokat külön értékelték, s csak azt, hogy melyik egység győz, vagy döntetlenre végeztek-e a felek, a különbség nem számított.

Az amerikaiaknál a Dustin Johnson, Rickie Fowler, a Tony Fineau, Brooks Kopeka és a Jordan Spieth, Justin Thomas páros is győzött. Egyedül Woods és az idei Masters-győztes Patrick Reed kapott ki – Francesco Molinari és Tommy Fleetwood kettősétől –, így az amerikai 3–1-re vezetnek.

A verseny délután újabb négy párosmérkőzéssel folytatódik, ám Woods nem lesz ott a pályán, mert Jim Furyk kapitány nem tette be egyik duóba sem.

A nyolcadik Ryder-kupáján szerepelő Tiger Woods – aki négy hátműtéte után idén tért vissza, s a múlt vasárnap PGA-tornát tudott nyerni – hagyományosan gyengén teljesít ebben a típusú párosszámban, ugyanis 12 ilyen meccséből kilencet elveszített Ryder-szereplései során.

A kétévente sorra kerülő viadalt története során először rendezik Franciaországban, ahol vasárnap zárul a torna.

2019.08.09 19:33:10

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Lehetne Budapest a sportvilág Oscarjaként elkönyvelt Laureus-díj gálájának helyszíne?

2019.08.13 11:16:48

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bőrtípusunknak megfelelő testápoló rendszeres alkalmazása rendkívül fontos. (x)

2019.08.12 00:23:05

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Tekintélyes szervezetek érzik úgy, hogy itt kell letelepedniük.

2019.08.12 00:14:56

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Ha a legjobb vagy, ha kivívod a győzelmet (és egyébként akkor is, ha harmadik, nyolcadik, hetvenedik vagy utolsó előtti lettél becsületesen küzdve), senkit sem érdekel, hogy honnan jössz.