M. G. 2019.04.06 16:07 Frissítve: 2019.04.06 19:33

Rg: szenzációs magyar siker, aranyérem az oroszok előtt!

Egészen kiemelkedő eredményt ért el a magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat, amely a szófiai nemzetközi versenyen (Sofia Cup) megnyerte az 5 szalag szerenkénti döntőjét – méghozzá a sportág első számú hatalma, Oroszország és a házigazda, szintén rg-nagyhatalom Bulgária előtt.

A magyar junior kéziszercsapat a szófiai dobogó tetején

Az idényben nem ez az első kiemelkedő eredménye a magyar junior ritmikus gimnasztikázóknak, akik a kijevi Gyerjugina-kupán kétszer is dobogóra állhattak, majd a bukaresti Irina Deleanu-kupán már a pódium tetejére léphettek. A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka és Varga Lujza alkotta csapat most a bukarestinél sokkal erősebb mezőnyben diadalmaskodott, a sportág meghatározó nagyhatalmait megelőzve. Az, hogy az orosz junior kéziszercsapatot közel két ponttal sikerült lehagynia a Lauber Zsófia és Márton Minea irányításával készülő magyar egységnek, rendkívüli bravúrnak számít.

„Óriási siker, amit elértek és egyben hatalmas élmény, amit megéltek a lányok ezen a versenyen, hiszen olyan nagyhatalmakat utasítottak maguk mögé, mint Oroszország, Bulgária és Fehéroroszország. Dicséret illeti a csapatot, hiszen ez zsinórban a harmadik viadal, amikor bejutnak a fináléba, illetve érmet hoznak, nagyon büszke vagyok rájuk. Tudni kell, hogy a fő verseny az Európa-bajnokág, valamint a világbajnokság, és a realitások talaján kell maradni, de ez az eredmény mindenképpen jó előjel a későbbiekre” – nyilatkozta a Magyar Tornaszövetség honlapjának Lauber Zsófia vezetőedző. 

A junior ritmikus gimnasztikázók számára az év csúcserőpróbája a júliusi, első alkalommal megrendezendő világbajnokság Moszkvában, melyre talán a sportágtörténet legnagyobb mezőnye (192 egyéni induló, 42 kéziszercsapat, 68 ország) regisztrált.

RITMIKUS GIMNASZTIKA
SZÓFIA-KUPA, NEMZETKÖZI VERSENY
Junior együttes kéziszercsapat. 5 szalag, döntő. 1. Magyarország
18.500, 2. Oroszország 16.600, 3. Bulgária 16.450

2020.02.21 22:45:50

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Nem azt írom, hogy egy pénzdíjas olimpia másnapján jönne az apokalipszis – de hogy jó eséllyel elindulnánk felé, az biztos.

2020.02.20 10:34:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magazinban számos verseny bemutatása mellett írunk a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

2020.02.20 16:58:24

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

A mindennapos testnevelésóra bevezetésével a néptánc is nagy lehetőséghez jutott.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.