Rg: kiesett a 6.-ról, életveszélyes állapotban fekszik a világbajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.14. 19:09
Életveszélyes állapotban fekszik egy szófiai traumatológia intenzív osztályán Cvetelina Sztojanova, a bolgárok világbajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes ritmikus gimnasztikázója.

A világklasszis bolgár kéziszercsapat alaptagjának számító 21 éves tornásznő egy épület hatodik emeletéről zuhant le. Súlyos belső sérüléseket szenvedett, lépét el kellett távolítani, az orvosok az életéért küzdenek. A bolgár BTV televíziós társaság szerint Sztojanovát helyi idő szerint dél körül vitték kórházba és kétórás életmentő műtétet hajtottak végre rajta.A bolgár BTV televíziós társaság szerint Sztojanovát helyi idő szerint dél körül vitték kórházba és kétórás életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Pirogov Sürgősségi Kórház megerősítette a baleset tényét, de nem adta ki a kórházba szállított 21 éves nő nevét. A rendőrség és később a belügyminisztérium is megerősítette, hogy Sztojanova járt szerencsétlenül. A rendőrség közleménye szerint nem történt erőszakos cselekmény.

Szerdán a bolgár belügyminisztérium a vizsgálat eredményeit ismertetve bejelentette, öngyilkossági kísérlet történt. A fiatal tornásznő alvászavarokra,megfoghatatlan félelmekre panaszkodott csapattársainak, a szófiai világkupa-verseny után fel akart hagyni az edzésekkel.

Sztojanova tudta mozgatni végtagjait, kommunikált orvosaival, viszont lélegeztetőgép segítségére szorul. Állapotát szerdán súlyosnak minősítették.

Cvetelina Sztojanova balesete előtt egészségügyi problémák miatt kimaradt a holoni Európa-bajnokságra (június 17–19.) utazó bolgár küldöttségből. A bolgár szövetség közlése szerint ez a versenyző saját kérése volt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik