MTI 2018.05.12 20:22 Frissítve: 2018.05.12 20:24

Rg Eb: megvan, ki képviseli a magyar színeket

A magyar színeket Pigniczki Fanni képviseli az egyéni versenyben a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, amelyet június első hétvégéjén rendeznek Guadalajarában.

 

A Magyar Tornaszövetség honlapjának szombati beszámolója szerint a mezőnyt 16 ország 24 sportolója alkotja.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar válogatott vezetőedzője elmondta, a felkészülés hivatalosan novemberben kezdődött, és a négyfős egyéni válogatott tagjai egyenlő esélyekkel indultak a szereplés jogáért.

Mivel Juhász Anna novemberben megsérült és rehabilitációja jelenleg is zajlik, kiesett a versenyből, vagyis a szakvezetőnek a Pigniczki, Váray Míra, Kis Alexandra trióból kellett kiválasztania, ki a legjobb.

„A mentális és fizikális harcban is Pigniczki volt a legösszeszedettebb, Váray Mírát és Kis Alexandrát hullámzások jellemezték az egész felkészülés alatt. Nagyon fontos ez a verseny számunkra, ugyanis ez az Európa-bajnokság az utolsó kvalifikációs színtere az Európa Játékoknak" – nyilatkozta.

A guadalajarai Európa-bajnokságra a tavalyi, budapesti kontinenstornán lehetett kvalifikálni, akkor Kis Alexandra bizonyult a legjobb magyarnak.

Deutsch-Lazsányi hangsúlyozta, Váray és Kis immár teljesen más edzésmunkát végez, mint Pigniczki, hiszen előbbi kettő elkezdte a felkészülést a világbajnokságra.

A június elején sorra kerülő spanyolországi Európa-bajnokságon a juniorok egyéni versenyében Borda Korinna, Ákoshegyi Eszter és Locke Szonja képviseli Magyarországot, a felnőtt együttes kéziszercsapat tagjai pedig Katona Hanna, Wehovszky Vivien, Borsányi Patrícia, Németh Virág, Földi Cintia és Kovács Jázmin lesznek.

A juniorok nyolc gyakorlatot mutatnak be, de csak a hat legjobb gyakorlat pontszámát adják hozzá a felnőtt együttes kéziszercsapat összpontszámához, így alakul ki az országok rangsora.

2019.10.18 19:35:02

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

A Világsakkfesztivál díszvendége erősnek érzi az orosz és magyar sakkéletet is, de szerinte Indiáé a jövő.

2019.10.17 15:51:43

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megdöbbentek az edzőim azon, hogy milyen gyorsan alkalmazkodtam az új kihívásokhoz (x).

2019.10.14 23:26:58

Egyéb egyéni MTI

A mieink három győzelemmel és egy vereséggel állnak Aberdeenben.

2019.10.14 10:58:56

Egyéb egyéni Munkatársainktól

Válogatott kosarasok mellett korábbi szövetségi kapitányra is lehetett voksolni vasárnap.

2019.10.13 23:49:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ennél rosszabbul biztos nem járnak majd azok sem, akik jövőre viszik diadalra a magyar színeket Tokióban. Megérdemlik majd, nálam mindenképpen, ám ez nem változtat azon, hogy jóval kevesebb sportágban van esélyünk a sikerre, mint 1964-ben.