HIRDETÉS
MTI 2018.05.12 20:22 Frissítve: 2018.05.12 20:24

Rg Eb: megvan, ki képviseli a magyar színeket

A magyar színeket Pigniczki Fanni képviseli az egyéni versenyben a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, amelyet június első hétvégéjén rendeznek Guadalajarában.

 

A Magyar Tornaszövetség honlapjának szombati beszámolója szerint a mezőnyt 16 ország 24 sportolója alkotja.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar válogatott vezetőedzője elmondta, a felkészülés hivatalosan novemberben kezdődött, és a négyfős egyéni válogatott tagjai egyenlő esélyekkel indultak a szereplés jogáért.

Mivel Juhász Anna novemberben megsérült és rehabilitációja jelenleg is zajlik, kiesett a versenyből, vagyis a szakvezetőnek a Pigniczki, Váray Míra, Kis Alexandra trióból kellett kiválasztania, ki a legjobb.

„A mentális és fizikális harcban is Pigniczki volt a legösszeszedettebb, Váray Mírát és Kis Alexandrát hullámzások jellemezték az egész felkészülés alatt. Nagyon fontos ez a verseny számunkra, ugyanis ez az Európa-bajnokság az utolsó kvalifikációs színtere az Európa Játékoknak" – nyilatkozta.

A guadalajarai Európa-bajnokságra a tavalyi, budapesti kontinenstornán lehetett kvalifikálni, akkor Kis Alexandra bizonyult a legjobb magyarnak.

Deutsch-Lazsányi hangsúlyozta, Váray és Kis immár teljesen más edzésmunkát végez, mint Pigniczki, hiszen előbbi kettő elkezdte a felkészülést a világbajnokságra.

A június elején sorra kerülő spanyolországi Európa-bajnokságon a juniorok egyéni versenyében Borda Korinna, Ákoshegyi Eszter és Locke Szonja képviseli Magyarországot, a felnőtt együttes kéziszercsapat tagjai pedig Katona Hanna, Wehovszky Vivien, Borsányi Patrícia, Németh Virág, Földi Cintia és Kovács Jázmin lesznek.

A juniorok nyolc gyakorlatot mutatnak be, de csak a hat legjobb gyakorlat pontszámát adják hozzá a felnőtt együttes kéziszercsapat összpontszámához, így alakul ki az országok rangsora.

2019.02.16 22:12:55

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkoló világa mégis örök. Minden érdektől és pillanatnyi, napi formától mentes, a drukker, ha csak nem válik hűtlenné, haláláig a klubnál marad, őt a századik vereség után sem »menesztik«.

2019.02.14 23:35:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.02.14 17:34:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Gulácsi és Jakabfi az Év labdarúgója • A győri kézisek az Év csapata • Ferencvárosié 2018 legszebb gólja.

2019.02.14 08:07:33

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

Csütörtök este díjazottként, díjátadóként, fellépőként és nézőként is neves vendégek érkeznek.

2019.02.13 23:47:18

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Zászlóshajóvá vált az FTC.