Rg: az Aréna várja a sportág elitjét a budapesti Eb-re

Vágólapra másolva!
2016.12.16. 13:10
null
Az orosz Alekszandra Szoldatova lehet a 2017-es Eb egyik nagy sztárja (Fotó: AFP)
Az Európai Tornaszövetség (UEG) közzétette a 2017-es, budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság hivatalos rendezési irányelveit. Az új olimpiai ciklus első nagy rg-eseményének 2017. május 19. és 21. között a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.

Magyarország 1999 után másodszor rendezhet ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot. A Papp László Budapest Sportaréna 2003-ban az olimpiai kvalifikációs rg-világbajnokságnak, 2009-ben rg-világkupának adott otthont. A rendezés jogát az UEG 2015-ben ítélte oda Magyarországnak.

A 2017-es Európa-bajnokságon az Aréna befogadóképessége a teljes 12500 főről 4000 főre csökken az UEG hivatalos dokumentuma szerint. Ennek oka, hogy ritmikus gimnasztikában minden nagy eseményen kötelező a versenyszőnyeg mellett létrehozni egy leválasztott felkészülési és várakozózónát, a tornászok itt várják a szólítást. Ez minden csarnokban jócskán korlátozza a nézőtéri helyek számát. Az Eb edzéshelyszíne a BOK-csarnok (volt SYMA-csarnok) lesz.

A kontinensviadalon szokás szerint junior és felnőtt versenyt is tartanak, a korábbi évekhez képest változik a lebonyolítás. A felnőttek között egyéni szerenkénti versenyt, a junioroknál kéziszercsapat-versenyt rendeznek, és egy teljesen új kategóriában (csapatverseny, melybe a felnőtt és junior eredmények is beszámítanak) is győztest hirdetnek.

A küldöttségeknek 2017. február 17-ig kell leadni az UEG-nek az első regisztrációkat, április 21-én pedig a végleges névsorokat.

A magyar válogatott december 4. és 12. között Azerbajdzsánban, a világ egyik legjobb rg-létesítményében készült a 2017-es szezonra, amelynek fő eseménye a budapesti Eb és a pesarói világbajnokság (augusztus 30.-szeptember 3.) lesz.

Card

RITMIKUS GIMNASZTIKA EB, BUDAPEST, 2017
Május 17. és 18. (szerda-csütörtök):
hivatalos edzésnapok
Május 19. (péntek): junior együttes kéziszercsapat, felnőtt egyéni karika és labda, megnyitó
Május 20. (szombat): junior együttes kéziszercsapat, felnőtt egyéni buzogány és szalag
Május 21. (vasárnap): junior együttes kéziszercsapat döntő, felnőtt szerenkénti döntők, gála

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik