Polgár Judittal és Lékó Péterrel is sakkozott – Ennio Morriconéra emlékezünk

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 23:34
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

• A hétköznapokat Szentendrén, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján tölti, azaz katonaéletet él Rédli András, a Honvéd olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívója. A 36 éves sportember a lapunknak adott interjúban elmondta, nagyon szereti a szerda reggeleket, amikor az ő részlegük tart az akadémia teljes állományának közös testnevelésórát, ami egyfelől jó közösségépítő program, másrészt segít a katonák fizikumát karbantartani. A vívás egyelőre háttérbe szorul, mert, noha szeretne kijutni a tokiói olimpiára, mostanság ez nemigen jut eszébe. Hogy miként tervezi a pályafutását, arról is beszélt.
• A hétköznapokat Szentendrén, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján tölti, azaz katonaéletet él Rédli András, a Honvéd olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívója.
A 36 éves sportember a lapunknak adott interjúban elmondta, nagyon szereti a szerda reggeleket, amikor az ő részlegük tart az akadémia teljes állományának közös testnevelésórát, ami egyfelől jó közösségépítő program, másrészt segít a katonák fizikumát karbantartani. A vívás egyelőre háttérbe szorul, mert, noha szeretne kijutni a tokiói olimpiára, mostanság ez nemigen jut eszébe. Hogy miként tervezi a pályafutását, arról is beszélt.

• Mindössze az abszolút győztes RSM2 legénysége teljesítette 18 órán belül a 155 kilométeres távot a Kékszalag vitorlásversenyen rajtoló 535 hajó közül. Az első helyen célba érő egység kormányosa, Vándor Róbert a Nemzeti Sportnak elmesélte, hogy a befutót követően pezsgőztek kicsit, és meg is fürödtek a Balatonban, de aztán elpakolták a hajót. Az igazi ünneplés csak azután következik, hogy kicsit kipihenik magukat. Arról is beszélt, hogy a kenesei bóját a második helyen vették, utána az élre álltak, és ott érezték meg, hogy kezdenek ellépni a mezőnytől.

• Hosszabbítás mellékletünkben megemlékezünk a július 6-án, 91 évesen elhunyt Ennio Morriconéról. A világhírű olasz zeneszerzőt a sport világa is meggyászolta. Közismert sakkszenvedélyének magyar szálai is akadtak, egy-egy alkalommal asztalhoz ülhetett Lékó Péter, illetve Polgár Judit ellen is. Játékosként eljutott az olasz nemzeti bajnokság második osztályáig, később pedig – immár műkedvelőként – összemérte erejét Garri Kaszparovval és Anatolij Karpovval is, Borisz Szpasszkijjal pedig egy alkalommal remizett. A komponista a Roma futballcsapatának elkötelezett szurkolója volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik