Paralimpia: megvan a második magyar kvóta 2020-ra

Vágólapra másolva!
2019.02.19. 19:48
A sportlövő Dávid Krisztina negyedik helyen végzett az egyesült arab emírségekbeli El-Ajnban zajló világkupa-viadalon, a P2 10 méteres légpisztolyos versenyszámban, s ezzel kvótát szerzett a jövő évi tokiói paralimpiára.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) keddi tájékoztatásában emlékeztet arra, hogy a 2016-os riói paralimpia előtt is a tavaly decemberben Európa-bajnoki címet szerző Dávid Krisztina volt a második magyar kvótaszerző, mint ahogy most is, az országnak ugyanis már van egy kerékpáros indulási joga Tokióra.

„Minden egyes kvótára büszkék vagyunk, hiszen egyre erősödik a nemzetközi mezőny. A riói paralimpia óta már érezhetően nagyobb a versengés, az ázsiai országokból mind többen érkeznek, sokkal szélesebb versenyzői mezőny küzd ugyanazokért a kvótamennyiségekért. Bizakodó vagyok, hogy a magyar sportolóknak sikerül minden lehetséges kvótát megszerezniük, és a 2016-os létszámot, a 43 egyéni sportolói kvótás rekordunkat sikerül túlszárnyalni 2020-ban" – mondta Szabó László, az MPB elnöke.

Hangsúlyozta: az MPB mindent megtesz azért, hogy szakmailag segítse a sportolókat, a sportszakembereket, s legnagyobb céljuk, hogy Magyarország csapatsportban is újra kijusson a paralimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik