Öttusa-vb: pazar zárás, aranyérmes a magyar férfiváltó!

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 12:08
null
Marosi Ádám és a magyar férfiváltó aranyérmes lett az öttusa-vb-n (Fotó: Török Attila, archív)
Aranyérmet nyert a Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám összeállítású magyar férfiváltó kedden, a tajvani Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokság záró napján. A staféta sikerével a magyar öttusasport 50. világbajnoki címét szerezte meg.

A keddi versenyen a magyar trió a vívás során 940, úszásban pedig 1336 pontot ért el, s a második helyről várta a lovaglást. Ebben a tusában visszafogottabb volt Marosiék teljesítménye, az 1012 megszerzett pont pedig azt jelentette, hogy az utolsó számot, a lövészettel kombinált futást a negyedik helyről kezdheti meg a csapat, 33 másodperc hátránnyal az éllovas ukránok, és 11-gyel a harmadik oroszok mögött.

Az utolsó számban aztán – a vb honlapja szerint – egészen kiválóan teljesített a három magyar, 16:25.74 perces idejük a legjobb volt a mezőnyben, s ezzel valamennyi riválist sikerült megelőzniük.

„Hihetetlenül izgalmas verseny volt a mai, úgy 22-szer voltunk a nap során a mennyben és a pokolban – mondta az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. – Utoljára Kasza Robi lovaglásánál ijedtünk meg, mert a lova semerre sem akart menni, de aztán a fiúk úgy futottak és lőttek mint a kisangyalok."

A szakvezető elmondta, hogy a kiváló lövészet volt a kulcsa a győzelemnek, s különösen a második futó, Kasza második, illetve a záróember Demeter első lövészete volt pazar.

„Olyan küzdőszellem és harciasság volt ma a fiúkban, ami a jövőre nézve is nagyon biztató" – összegzett a kapitány, aki a gyengébb világbajnoki kezdés után különösen örül a győzelemnek.

A férfi váltó 1989 óta része a világbajnoki programnak, s ez volt a 11. magyar siker ebben a számban. Legutóbb 2011-ben győzött a staféta, akkor Marosi, Kasza, Tibolya Péter összeállításban.

A magyar csapat ezzel egy-egy arany- és ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, miután hétfőn a Gyenesei Leila, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta összeállítású női váltó a második lett.

ÖTTUSA-VB, TAJVAN
VÁLTÓVERSENY, FÉRFIAK
1. MAGYARORSZÁG (Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám) 6148 pont (vívás: 31 győzelem/17 vereség, 940 pont, úszás: 2:47.10 perc/1336 pont, lovaglás: 1012 pont, kombinált szám: 16:25.74 perc/2860 pont)
2. Kína (Kuo Csien-li, Csen Fu-lao, Caj Csao-hong) 6118
3. Oroszország (Alekszandr Leszun, Ilja Forlov, Dmitrij Lukacs) 6094

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik