Öttusa: Oroszországban lesz a 2021-es Európa-bajnokság

Vágólapra másolva!
2020.07.09. 12:55
null
A Fehérvárra tervezett Eb-t végül Oroszországban rendezik meg (Fotó: Kricskovics András, Fejér Megyei Napló, archív)
Az oroszországi Nyizsnyij Novgorod rendezheti meg az öttusázók 2021-es Európa-bajnokságát a kontinentális szövetség (ECMP) döntése értelmében.

 

A 2021-es Eb-t július elején, alig két héttel a pandémia miatt jövőre halasztott tokiói olimpia tervezett rajtja előtt bonyolítják le – nyilatkozta a TASZSZ-nak az ECMP orosz főtitkára, Tatyjana Ardabjeva.

Az ECMP kedden törölte az ez évi Eb-t, amelynek Székesfehérvár adott volna otthont. A magyarországi viadalt eredetileg június-július fordulóján bonyolították volna le, majd szeptemberre halasztották, de végül kiderült, hogy nincs esély az idei rendezésre a koronavírus-járvány és az azzal összefüggésben hozott korlátozó intézkedések miatt.

Az Eb-vel párhuzamosan tartották volna meg az oroszok 2000-es olimpiai bajnoka, Dmitrij Szvatkovszkij elnökölte kontinentális szövetség tisztújító kongresszusát is, de a kontinensviadal törlésével erre sem kerül sor az idén. Ugyanakkor a magyar szövetség a mostani helyett 2022-ben rendezhet majd Európa-bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik