L. Á. 2019.07.11 14:55 Frissítve: 2019.07.11 15:25

Öttusa: szervezői szarvashiba – főszerepben a karám

Nem mindennapi szervezői hiba nehezítette a versenyzők dolgát a kombinált szám befutójának helyszínén a drzonkówi junior-világbajnokság férfi selejtezőjében.

Az összes indulónak alternatív módon kellett bejutnia

 

Hogy mennyire összetett sportág, milyen sokoldalúságot igényel egy versenyzőtől az öttusa, azt jól szimbolizálja a drzonkówi junior-világbajnokság férfi selejtezője. A kombinált szám befutója – ahogy a lengyel városkában mindig – a lovaspályán volt, ám a szervezők ezúttal elfelejtették a verseny előtt megnyitni a karámot.

Az első selejtezőcsoport tagjai a nagy hajrában meglepve tapasztalták, hogy zárva vannak előttük a kapuk, így nem volt mit tenni, át kellett ugraniuk a kerítésen vagy át kellett bújniuk a korlátok között annak érdekében, hogy a célba érhessenek.

 

Mivel a kvalifikáció szempontjából rendkívül fontosak az időkre kapott pontok, így a szervezőknek nem volt mit tenniük, az esélyegyenlőség megtartása érdekében a második selejtezőcsoport tagjai számára is be kellett csukni a kapukat. Tehát „bónuszként” Bernáth Bálinték is kúszhattak-mászhattak egy jót a hajrában.

Hogy a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) képviselőinek bejött-e az „ad hoc újítás" vagy éppen a fejüket fogták a blama kapcsán, arról egyelőre nem szól a fáma.

2019.07.19 23:34:30

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A hivatkozási alap az 1894. június 23-án kelt, a NOB megalakulását is jelentő párizsi határozat volt, aminek értelmében bármely rendkívüli fizikai teljesítményért aranyérem adható.

2019.07.18 23:18:09

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nincs az a sportág és viadal, amelynek rendezési ideája ne kapna azonnal zöld lámpát és több-kevesebb milliárdot állami forrásból. Remélem azonban, hogy ennek a helyzetnek nemcsak az áldását, hanem a fonákságait, pontosabban ezek veszélyét is látják az érintettek, a döntéshozók.

2019.07.11 21:24:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ezüstérmeseink viszont tökéletesen megtestesítették az ókori görög és az ebből fakadó coubertini ideáltípust.

2019.07.09 08:55:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu