Öttusa: szervezői szarvashiba – főszerepben a karám

Vágólapra másolva!
2019.07.11. 14:55
null
Az összes indulónak alternatív módon kellett bejutnia<br />
Nem mindennapi szervezői hiba nehezítette a versenyzők dolgát a kombinált szám befutójának helyszínén a drzonkówi junior-világbajnokság férfi selejtezőjében.

 

Hogy mennyire összetett sportág, milyen sokoldalúságot igényel egy versenyzőtől az öttusa, azt jól szimbolizálja a drzonkówi junior-világbajnokság férfi selejtezője. A kombinált szám befutója – ahogy a lengyel városkában mindig – a lovaspályán volt, ám a szervezők ezúttal elfelejtették a verseny előtt megnyitni a karámot.

Az első selejtezőcsoport tagjai a nagy hajrában meglepve tapasztalták, hogy zárva vannak előttük a kapuk, így nem volt mit tenni, át kellett ugraniuk a kerítésen vagy át kellett bújniuk a korlátok között annak érdekében, hogy a célba érhessenek.

 

Mivel a kvalifikáció szempontjából rendkívül fontosak az időkre kapott pontok, így a szervezőknek nem volt mit tenniük, az esélyegyenlőség megtartása érdekében a második selejtezőcsoport tagjai számára is be kellett csukni a kapukat. Tehát „bónuszként” Bernáth Bálinték is kúszhattak-mászhattak egy jót a hajrában.

Hogy a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) képviselőinek bejött-e az „ad hoc újítás" vagy éppen a fejüket fogták a blama kapcsán, arról egyelőre nem szól a fáma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik