Öttusa: Méltatlan a közgyűlés utáni vita – Simóka Beáta

Vágólapra másolva!
2016.12.08. 11:26
null
Simóka Beáta is úgy véli: változtatásokra van szükség (Fotó: MTI)
A Magyar Öttusaszövetség távozó elnöke, Réczei Géza a Nemzeti Sportnak adott interjújában kemény szavakkal illette a sportágban kialakult helyzetet. Az eddigi általános alelnök, most elnökségi tag Simóka Beáta reagált lapunknak az elhangzottakra.

 

– Nézzünk néhány állítást az elmúlt két napból. Ungár Nándor szerint Vidoven Árpád azért lépett vissza az elnöki pályázattól, mert nem kívánt önnel együtt dolgozni.
– Nem szeretném minősíteni a magánvéleményét. Ha az államtitkár úr el akarja mondani a visszalépésének okát, elmondja. Viszont úgy tudom, felajánlotta a segítségét a sportágnak, nem fordult el az öttusától – felelte Simóka Beáta, a Magyar Öttusaszövetség eddigi általános alelnöke, immár elnökségi tagja a Nemzeti Sportnak.

– Török Ferenc szerint a szövetség Simóka Beáta és Kállai Ákos zártkörű társasága.
– Nagyon tisztelem őt, de nem értek vele egyet. Olyan elnököt választottak meg, aki hatvan éve a sportágért dolgozik, az elnökségben pedig alapvetően klubok és teljesen külsős, gazdasági személyek vannak.

Réczei Géza leköszönő elnök szerint ön és Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány azt mondta neki másfél éve, keresnek új elnököt.
– A következő hangzott el: megkértük, hogy úgy járjon el, ahogy egy elnöknek kell. A kluboktól azt a jelzést kaptuk, hogy tudják az elnök nevét, de nincs semmiféle kapcsolatuk vele. Arra is kértük, a hivatalos úton kapott információit ossza meg az elnökséggel, próbáljunk meg együtt dolgozni. A szavazásokat tekintve egyébként egyetlen esetben szavazott másképp az elnök, mint az elnökség, a tisztújító közgyűlés időpontjával kapcsolatban. Ezt meg lehet nézni a jegyzőkönyvekben.

– Marosi Ádám sem volt elégedett a végeredménnyel...
– Meghallgattam a beszédét, rengeteg építő jellegű gondolata volt. Változásokra van szükség, ez tény, de azt gondolom, tiszteletben kell tartani a közgyűlés döntését. Józanul gondolkodó klubok szavaztak így, értelmes emberek döntöttek.

– Mit gondol a közgyűlés utáni vitáról?
– Méltatlan az öttusasporthoz. Ezt egy szűk mag tudatosan gerjeszti, de sem én, sem az elnökségi tagok nem szeretnénk részt venni ebben a sárdobálásban, mi dolgozni akarunk. Bízom benne, hogy akit tényleg érdekel az öttusa, az jön és segít.

– A sportág nagyjai mégsem kerültek be az elnökségbe. Mit gondol, miért?
– Nagyon sajnálom, hogy nem választották meg őket, de a sportolóknál is azt szoktuk mondani, a győztest tiszteletben kell tartani. Ne felejtsük el, hogy az általános alelnök Vörös Zsuzsa lett, aki olimpiai bajnok, és a tagok között is szerepel négy világbajnok. Ettől függetlenül Mizsér Attila, Fábián László és Balogh Gábor személye igenis hiányzik a sportágból, de bízom benne, hogy ha az öttusa segítséget kér, akkor ők segíteni fognak.

A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN ELOLVASHATJÁK, HOGY AZ OLIMPIAI BAJNOK MIZSÉR ATTILA – A 2024-ES OLIMPIAI PÁLYÁZAT SPORTIGAZGATÓJA – MIKÉNT LÁTJA AZ ÖTTUSÁBAN KIALAKULT HELYZETET.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik