Öttusa: Kovács Sarolta ezüstérmes a katonai vb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.27. 19:39
null
Kovács Sarolta ezüstérmet szerzett (Fotó: MTI)
Kovács Sarolta a második helyen végzett a BHSE sporttelepén zajló 46. katonai öttusa-világbajnokság női versenyében csütörtökön.

 

A győzelmet az orosz Jekatyerina Huraskina szerezte meg, míg a bronzérmes a lengyel Anna Maliszewska lett. Alekszejev Tamara a hetedik, Józan Beáta 31. helyen zárt.

A csapatversenyben is orosz elsőség született, a magyar trió negyedikként fejezte be a viadalt.

A döntő 38 résztvevője a hagyományos öttusa szabályai szerint teljesítette az egyes tusákat. A máskor rettegett lovaglás azonban ezúttal nem rendezte át a mezőnyt, mert nem volt nehéz a pálya, és jó képességű lovak álltak rendelkezésre. Sokan teljesítették hibátlanul a pályát, köztük Kovács és a fiatal Józan. A magyar együttes harmadik tagja, az idén Kovács mellett csapatban világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Alekszejev lova viszont kitöréssel kezdett, majd akadályt is vert.

A záró tusát, a lövészetből és futásból álló kombinált számot az orosz Aliszja Fahrutgyinova várta az élről, őt kilenc másodperccel követte Kovács, Alekszejev a 15., Józan pedig a 16. helyről rajtolt. Az első sorozat lövészete nagyon jól sikerült Kovácsnak, elsőként hagyta el a lőállást. Fahrutgyinova visszaesett, viszont egy másik orosz, Huraskina az élre állt, s végig nagy csatát vívott Kováccsal. Az utolsó körben az orosz növelte az előnyét, Kovács pedig hiába hajrázott, ezüstérmesként ért célba.

„Örülök, hogy hazai közönség előtt ilyen jól szerepeltem. A záró szám két hete a mexikói világbajnokságon nem sikerült, a lelkemnek kellett, hogy most jó legyen – értékelt az MTI-nek Kovács, aki a sportszázadban őrmesteri rangot visel. – A katonai vébén egyre erősebb a mezőny, tavaly harmadik lettem, idén pedig még egy helyet sikerült előrelépnem.”

A katonai öttusa szabályai megegyeznek a civilével, viszont ezen a viadalon csak aktív katonák indulhatnak el. A versenyzők úszással kezdenek, ezt követi a vívás, a lovaglás és végül a futással kombinált lövészet.

KATONAI ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG
NŐK
1. Jekatyerina Huraskina (Oroszország) 1375 pont
2. Kovács Sarolta 1367
3. Anna Maliszewska (Lengyelország) 1363
...7. Alekszejev Tamara 1327
...31. Józan Beáta 1210

NŐI CSAPAT

1. Oroszország (Jekatyerina Huraskina, Aliszja Fahrutgyinova, Gulnaz Gubajdullina) 4031 pont
2. Litvánia 3963
3. Olaszország 3949
4. Magyarország (Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Józan Beáta) 3904

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik