Olimpia: új sportágak? A bújócskánál úgysem találnak ki jobbat!

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.10.09. 19:55
Folyamatos változásban van az, hogy milyen sportágakban indulhatnak sportolók az olimpiákon. A legújabb hírek szerint a 2028-as Los Angeles-i játékokon bekerülhet a programba a krikett, a flag football, a lacrosse, a fallabda és a baseball, illetve softball. Függetlenül attól, hogy ki mit gondol az új sportágak bevezetésétől, vagy éppen jelenlegiek kivezetéséről, felevelenítünk egy régi ötletet: a BBC a '70-es évek elején a bújócska olimpiai döntőjéről „közvetített.”

A brit Monty Python komédiacsoport Repülő Cirkusz című sorozatának egyik, először 1972-ben sugárzott részében az olimpiai bújócskaverseny oda-visszavágós döntőjének második körébe nyerhetünk betekintést.

A történet szerinti első összecsapást a paraguayi Francisco Huron nyerte, akit a brit Don Roberts 11 év, 2 hónap, 26 nap, 9 óra, 3 perc, 27 másodperc alatt talált meg. A visszavágón a dél-amerikai versenyző a hunyó, neki kevesebb idő alatt kell megtalálnia ellenfelét.

A startpisztoly London belvárosában dördül el, Huron ekkor elszámol ezerig, ám addigra ellenfele már Szardínia szigetén jár. Az izgalmasan induló verseny folytatása kiderül a videóból...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik