Olimpia 2024: Közép- és Dél-Európa Budapest mellett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.21. 13:24
Tizenhat közép- és dél-európai ország olimpiai bizottsága fejezte ki támogatását a 2024-es budapesti olimpiarendezéssel kapcsolatban az Európai Olimpiai Bizottság prágai közgyűlésén.     

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati tájékoztatása szerint a magyar pályázatot és a budapesti rendezést Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Görögország, Macedónia, Montenegró, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország is támogatja.

Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója elmondta: a közgyűlés helyszínén tartott regionális megbeszélésen a Horvát Olimpiai Bizottság elnöke, Zlatko Matesa javaslatára a budapesti olimpiarendezés mellett foglalt állást a régió 16 nemzeti olimpiai bizottsága. Kiemelte: egyértelműen megfogalmazták, hogy Magyarországot és Budapestet képesnek tartják ötkarikás játékok megrendezésére.

Budapest ideális Közép- és Dél-Európa országai számára; a számos pozitívum között hangsúlyozták a jó megközelíthetőséget és a biztonságot is.

„Büszkeséggel tölt el, hogy ez a régió a budapesti pályázat mögött áll. Ez fontos visszajelzés, jelentős külső megerősítése annak, hogy alkalmasnak tartanak bennünket olimpiarendezésre. Úgy is fogalmazhatunk, hogy Budapest regionális olimpiában is gondolkozik, ami azt jelenti, hogy Közép- és Dél-Európa régióját is szolgálni kívánjuk" – mondta Nagy Zsigmond.

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Los Angeles, Hamburg, Róma és Párizs verseng. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2017 szeptemberében, limai kongresszusán jelöli ki a rendezőt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik