MTI 2019.11.20 13:25

Oktatás: együttműködés a TF és a cselgáncsozók között

Együttműködési megállapodást kötött a Testnevelési Egyetem (TF) és a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF).

 

Az intézmény és a budapesti székhelyű világszervezet szerdai közös sajtótájékoztatóján Mocsai Lajos, a TF rektora bejelentette:

„Egy olyan keretszerződést írtunk alá, amely szerint a Testnevelési Egyetem mint edukációs háttér és sporttudományi központ a dzsúdóban történő oktatást diplomás szintre emeli, amely BSc szinten valósul meg. Hosszú távú együttműködést várok, amely az IJF Budapestre költözésével csak tovább erősödhet.”

Marius L. Vizer, az IJF elnöke közölte, az augusztusban elhatározott költözés várhatóan még az idén befejeződik, és januárban már elindulhat a munka az új főhadiszálláson.

A sportdiplomata az aláírást követően a sportágalapító Dzsigoro Kanót ábrázoló porcelánszoborral ajándékozta meg Mocsai Lajost.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.

2020.09.17 00:14:12

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Minden életútnak van tanulsága, „mónapistáé” elsődlegesen az, hogy az embernek meg kell találnia a helyét a világban, s ott megtenni a lehető legtöbbet. Nagy formátumú ember volt, ifjan s később idősebben, bölcsebben is.

2020.09.15 21:15:08

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Mi az, ami hajtja őket, illetve azokat, akik fanatikusan buzdítják őket? Erre a The Athletic szakírója adta meg a választ, aki Szlovéniáig utazott, hogy megfejtse a Doncic-titkot.