NS Hosszabbítás: Horváth Mariann a kertjéből közvetít az Eurosportnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.28. 17:32
null
Mára vérbeli vidéki lánnyá vált (Fotó: Tumbász Hédi)
Horváth Mariann hatszoros világbajnok vívónő, kitűnő sportriporter húsz-egynéhány éve költözött Borsodivánkára, s egyebek mellett elmeséli, hogyan közvetített a kertjéből, és miért döntött a vidéki élet mellett. Olvashatnak még arról, amikor a France Football „elköszönt” Zinédine Zidane-tól, hogy mi történt Erdély legnagyobb sporteseményén, hogyan telnek a nyolcszoros olimpiai bajnok, korábbi asztaliteniszező, Welterné Ivánkai Mária napjai, mi a különbség a softball és a baseball között, továbbá hogy mit csinál a Ferencváros nemzetközi projektmenedzsere, Máté Bálint.

A boltot még közértnek mondja, de a tősgyökeres pesti vívónő, Horváth Mariann már vérbeli vidéki lánnyá vált. A húsz-egynéhány évvel ezelőtt Borsodivánkára költöző hatszoros világbajnok a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében elmeséli, miért döntött a váltás mellett, miért éppen ezt a borsodi falut választotta, miért nem lassult le az élete, hogyan oldotta meg, hogy a kertjéből közvetítsen az Eurosportnak, és mit mondana, ha valakit rá szeretne beszélni a vívásra? Tóth Anita és Tumbász Hédi az 50. születésnapját ünneplő klasszist faggatta az öreg diófa árnyékában.

És a Hosszabbításban még olvashat arról is, hogy…

…miért állt a 2006. július 10-én megjelenő France Football címlapján, hogy„Zidane, mindennek vége”. Kormanik Zsolt francia futballtörténeti sorozatának 6. része.

…mit látott-hallottErdély legnagyobb magyar sporteseményéna Nemzeti Sport főmunkatársa. A székely Michael Phelps és a CFR-nél meghurcolt magyar gólkirály nyomában Csillag Péter járt Kolozsváron.

…miként vált nyolcszoros olimpiai bajnokkáWeltnerné Ivánkai Mária. A fogyatékkal élőket a Nemzet Sportolója kitüntető címet viselő tizenkét klasszisunk között egyedül képviselő korábbi asztaliteniszezőt Jocha Károly látogatta meg.

…mi a különbséga baseball és a softballközött. A 2020-as olimpia műsorán ismét szereplő két sportág rejtélyeiben Szűcs András segít eligazodni.

…mit csinál a Ferencváros nemzetközi projektmenedzsere.Máté Bálintotarról is faggatta Berta Mihály, hogy családi háttere ellenére miért nem lett belőle újságíró vagy színész.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik