nemzetisport.hu 2020.06.04 16:12 Frissítve: 2020.06.04 16:16

NS határok nélkül: szimbolikus üzenet a Nemzeti Sporttól

Mától a környező országok „nemzetisportos” domainjei is az NSO-ra hozzák az olvasót.

 

 
Egy pályán vagyunk – Szöllősi György jegyzete
Örök vonzásban – Ballai Attila publicisztikája
Hiszek egy hazában – interjú Szabó Lajos történésszel
 Ajándék aranyak
Gyász, fájdalom, glóriás fény
Trianon és a magyar futball
 Csizmadia Csaba: Édesapám végigkönnyezte a himnuszt
Kercsó: Egy magamfajtának Erdélytől nem lehet elszakadni
Rátgéber: A sporttal megváltoztatjuk az igazságtalanság húzta határokat

Az évfordulóra időzített gesztusként, az elcsatolt területeken élő magyar olvasók, szurkolók és sportoló közösségek jelképes integrálásaként csütörtökön délután fél öttől a környező országok „nemzetisportos” domainjei is az NSO-ra, azaz a nemzetisport.hu főoldalára „mutatnak”. Ezt a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulóján, június 4-én megjelenő Nemzeti Sport vezércikkében jelentette be Szöllősi György főszerkesztő, aki ezt írta:

A Nemzeti Sport jelképes cselekedete pedig a 100. évfordulón, hogy – ahol jogilag lehetséges volt – a környező országokban levédettük, megvásároltuk a »nemzetisportos« internetcímeket, és ma délután fél öttől ezek mind – mint például a nemzetisport.ro vagy a nemzetisport.sk és így tovább – az NSO főoldalára mutatnak. A szimbolikus üzeneten túl természetesen mindez azt is jelenti, hogy az eddigieknél is inkább igyekszünk fórumává válni a külhoni magyar sportéletnek.”

A csütörtöki Nemzeti Sport napilap L. Pap István szerkesztésében négyoldalas mellékletben, és Ballai Attila publicisztikájában is foglalkozik Trianon sportvonatkozásaival, ezek a cikkek az online kiadásban is megjelennek, ahol sorra szólalnak meg a nap folyamán a határon túli, elcsatolt területekről származó magyar sportemberek.

 

2020.07.06 19:50:20

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A mai futball nincs híján az álszentségnek, ám a »bocs« nálam kiveri a biztosítékot, hiszen a mentegetőzés a hívek érzelmeire hat egy olyan világban, amelyben a »Profik vagyunk!« jelszó alapján nem játszhat az érzelgősség.

2020.07.02 10:53:21

Egyéb egyéni KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

Megnéztük, hogy a legnépszerűbb sportágakban a kortárs ikonok mire jutottak 33 év alatt.

2020.07.05 11:26:11

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A 25 éves korábbi Supercar-versenyző egyes hírek szerint új munkájával heti 25 ezer dollárt tehet zsebre.