nemzetisport.hu 2017.08.13 23:36 Frissítve: 2017.08.13 23:36

NS: exkluzív interjú Garancsi Istvánnal; kit hív meg Storck? – hétfő

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:

 

Tíz évvel ezelőtt vásárolta meg az akkor romokban lévő fehérvári labdarúgóklubot Garancsi István. Az üzletember az utóbbi egy évtizedben talpra állította a csapatot, amely két bajnoki címet szerzett, és egy alkalommal eljutott az Európa-liga csoportkörébe is. Hogy mi minden változott az elmúlt idő-szakban a magyar futballban, mennyire elégedett együttese szereplésével, sok egyéb más mellett erről is beszélt Garancsi István a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban. Sőt, még azt is elárulta, volt-e annak idején Videoton típusú televíziója.

Miután Nikolics Nemanja lemondta a szereplést a labdarúgó-válogatott soron következő két világbajnoki selejtezőjén, adódik a kérdés: vajon kiket küld harcba a támadósorban Bernd Storck szövetségi kapitány. Nos, a helyzet a legkevésbé sem ideális, hiszen a szóba jöhető jelöltek egy része sérült (Futács Márkó például hosszú időre kidőlt a sorból), mások pedig nem vagy csak alig játszanak a klubcsapatukban. A Nemzeti Sport számba vette a bevetésre váró támadókat.

Tyimofej Mozgov az orosz válogatott egyik kulcsembere volt a kazanyi felkészülési tornán. Nem véletlenül: a 31 éves center az NBA-ben játszik, a következő bajnokságban a Brooklyn Nets együttesét erősíti majd. Eddigi legnagyobb tengerentúli sikere amúgy a Cleveland Cavaliersszel kiharcolt bajnoki cím, bár lapunknak a kiváló kosaras azt mondta, a legszebb emléke a 2012-es olimpián kiharcolt bronzérem. Hogy mi a véleménye a magyar válogatottról, és hogy hallott-e már a Spanyolországban légióskodó Hanga Ádámról, kiderül interjúnkból.

Népsport mellékletünkben felidézünk egy 90 évvel ezelőtti történetet, amikor is egy eldobott cigarettavég miatt porrá égett a Ferencváros fából készült stadionjának körtribünjét. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy viszonylag gyorsan sikerült megfékezni a lángokat, de így is jelentős kár keletkezett. Márpedig a stadiont igen gyorsan helyre kellett állítani, hiszen a szeptember végi magyar–osztrák meccs iránt óriási volt az érdeklődés. Hogy miként alakultak a felújítási munkálatok, s lejátszhatták-e a válogatott mérkőzést, megtudhatják cikkünkből.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.08.15 22:58:01

Egyéb egyéni KULCSÁR JOHANNA (MINDSET PSZICHOLÓGIA)

A sztárokkal szembeni ellenérzések fakadhatnak a társas összehasonlítás eredményeképpen létrejövő irigységből is.

2017.08.14 19:13:43

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Világbajnok kardozónk a kétszeres olimpiai bajnok lagzijában jól érezte magát, a páston igyekszik a háta mögött hagyni a hisztit.

2017.08.13 00:55:37

Egyéb egyéni IGLÓI NAGY ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. A „Kit képviselünk, hová tartozunk?” kérdés nem új keletű a sportban, mindig is voltak, akik magánéleti, politikai vagy ki tudja milyen egyéb okból országot váltottak, de ami az utóbbi évek zászlócseréi kapcsán, üzleti alapon történik, az már több mint elgondolkodtató.

2017.08.11 23:49:51

Egyéb egyéni SINKOVICS GÁBOR

„Ha igaz, hogy a lélek még itt bolyong egy ideig, te biztosan ott leszel ősszel az új Hali-stadion megnyitóján.”

2017.08.06 00:28:35

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Többünk kellemetlen élménye, hogy külföldi sportvezetőkkel, újságírókkal beszélve kiderül, fogalmuk sem volt a magyar kandidálásról, így magáról a visszalépésről sem.