Női popó, tragédia, botrány - ez kell a népnek!

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2012.12.31. 09:07
null
Puyol és Fabregas is részese volt a továbbjutásnak (Fotó: Action Images)
„Ez meg kit érdekel?” „Azt is leírjátok, ha fingik majd egyet.” Ezek és ehhez hasonló kommentek szép számmal érkeznek a Nemzeti Sport Online-ra. A tízmillió szövetségi kapitány és online szerkesztő országában persze ezen nem lepődünk meg, csak néha mosolyt csal az arcunkra, hogy egy „agyonolvasott” anyag létjogosultságát miért kérdőjelezik meg néhányan. Mostani cikkünkben az NSO kulisszái mögé is betekinthetnek a kedves olvasóink. Milyen cikkeket olvasnak a legtöbben, esetleg a vártnál jóval kevesebben? Cikkünk első felében a december kivételével minden hónap legolvasottabb anyagát mutatjuk meg – összehasonlítva egy hasonló időszakban készült másik cikkel. Zárójelben jelezve, hogy ezekre az anyagokra összesen hányszor kattintottak olvasóink. A második részben távirati stílusban hasonlítunk össze két anyagot. Figyelem! Cikkünk részben szubjektív, de tényekre épül.

JANUÁR – KLASSZIKUS GYŐZELEM
Újabb vereséget mért a Barcelona a Real Madridra (108 703) vs. Tápai kihagyott hetese után 27–26-ra nyert a Fradi (10 576)

Januárban ugyan volt egy férfi kézilabda Európa-bajnokság, no meg egy női és férfi vízilabda Eb is, de a legolvasottabb cikkünk természetesen Jézus és Antikrisztus (klubérzelem szerint behelyettesíthetőek a csapatok!) összecsapásáról szólt még itt Magyarországon is. A Real Madrid és a Barcelona egymás elleni csatái még akkor is elképesztően népszerűek, ha az elmúlt években igencsak megszaporodott a számuk.

A hungarokatalánok és az örökös királyságban még Magyarországon is hívő madridisták a végtelenségig képesek szidni egymást, s ezt megtehették a Király-kupa cikkeink alkalmával is. Ennél sokkal fontosabb azonban, hogy több mint százezer kattintás érkezett a negyeddöntő odavágójáról szóló írásunkra, így az obszcén, a másik véleményét minimálisan sem tisztelő nethuszárok még mindig kisebbségben vannak a „normális” szurkolókkal szemben.

Mostani cikkünk elsősorban az olvasói szokásokat próbálja megvilágítani pont az olvasó számára, nem pedig a hatásvadászat az első számú szempont. Éppen ezért nem is egy pár száz kattintást hozó birkózó- vagy egy torna-kishírrel hasonlítjuk össze a spanyol rangadót, hanem egy honi kézilabda-mérkőzéssel.

Egy címben a Ferencváros és Tápai Szabina – tuti siker. A váci szépség kihagyott hetese miatt ráadásul a zöld-fehérek nyertek az előző bajnokság januári mérkőzésén. Ez tízezer embert érdekelt, ami nagyon szép szám. De ugye tizede sincs az n+1. klasszikusról írt cikkünk népszerűségének.

FEBRUÁR – BOTRÁNY KELL A NÉPNEK
Chisora-Haye bunyó a Klicsko-meccs után - videó (91 717) vs. A címét megvédő Povetkin szoros mérkőzésen legyőzte Huckot (3 410)

A nehézsúly egy ideje kisebb válságban van, mármint a profi ökölvívásban. Akkor, amikor pár éve még a Shrek kinézetű képzetlen orosz óriás tudott eredményeket elérni, no meg egy ukrán ikerpár minden extra nélkül elverni a világot, na akkor mi sem számítunk számítógépes rendszerünket összeomlasztó nézettségre egy bokszmeccs alkalmával. A botrány azonban más! Ez utóbbit olvasóink szeretik, de nagyon.

Február legolvasottabb cikke a Dereck Chisora–David Haye bunyó volt. Csak éppen ez nem is hivatalos mérkőzés volt, hanem a brit öklöző Vitalij Klicsko elleni címmeccse után „civilben” történt.

A gála marketingeseinek spontán orgazmusát elősegítő botrányt egy másik, szakmai szempontból sokkal érdekesebb mérkőzésről szóló cikkünkkel hasonlíthatjuk össze. A nem éppen ügyetlen, szintén nehézsúlyú Alekszandr Povetkin Marco Huck elleni februári címvédésére 3410-en voltak kíváncsiak.

Kutasi Róbert (1964. február 1.–2012. március 1.)
Kutasi Róbert (1964. február 1.–2012. március 1.)

MÁRCIUS – A TRAGÉDIA MINDENT VISZ
Gyász: öngyilkos lett Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója (104 804) vs. Budaörsi sikerével az MTK feljutott az élvonalba (13 851)

Ez egy szilveszteri összeállítás – de az olvasói szokásokról. Éppen ezért megkerülhetetlen, hogy kellemetlen témákat is érintsünk. Kicsit puritán lesz a megfogalmazás és remélem, hogy senki számára sem sértő: de olvasottság szempontjából a halál mindent visz. Márciusban, a fogadási botrány REAC-szálának kirobbanása után a klub igazgatója, Kutasi Róbert véget vetett az életének. 104 804 kattintást mértünk a cikken – ilyen anyagunk az NB II-es rovatban még soha nem volt.

Mi mással hasonlíthatnánk össze egy NB II-es cikket, mint az egyik csoport bajnoki címével. Egy év „pihenő” után az MTK csont nélkül jutott vissza az élvonalba, ezt 13 851 olvasó ünnepelte meg itt az NSO-n keresztül. Na jó, nem mindenki ünnepelt, de ennyien olvastak bele a Garami mesterék bebiztosított aranyéreméről szóló cikkbe.

Shakira – bomba formában
Shakira – bomba formában

ÁPRILIS – AZÉRT A SPORT IS SZÁMÍT
A Győrnek szerencsét hozott Veszprém, készülhet a döntőre! (97 785) vs. Shakira hátsója bombaformában van (65 405)

A Győr női kézilabdacsapata áprilisban legyőzte a Valceát, és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Remek siker, ami a naptári évünk negyedik hónapjában a legtöbb olvasónkat érdekelte. 97 785-en kattintottak Görbiczék győzelmére. De, hogy a méltán népszerű Shakira méltán népszerű fara is 65 ezer embert érdekelt...

MÁJUS – Elbukott az ETO, a Buducsnoszté a BL-trófea (192 291)

És igen, májusban kiugrott a számláló! A Győr Buducsnoszt elleni BL-döntőjéről szóló élő cikkünkre 192 291 kattintás érkezett – ezzel magasan a legolvasottabb anyagunk volt ebben a hónapban.

Pálinger csodás pályafutása véget ért
Pálinger csodás pályafutása véget ért

JÚNIUS – NŐ A NÉPSZERŰSÉG
Bájosok és Sármosok Ligája (164 845) vs. Páratlan pályafutás hollywoodi befejezéssel: Pálinger-portré (22 098)

Olvasóink a nyáron érdekes verseny döntőbírái lehettek. A Nemzeti Sport kíváncsi volt, hogy kit tart az ország a legszexisebb és legjóképűbb sportolójának. A júniusi időszakban a Bájosok és Sármosok Ligája cikkünkre 164 845-en kattintottak (összesen 388 ezren...), annak ellenére, hogy különösebben kiemelt helyet egyszer sem foglalt el a címlapunkon. Az is igaz persze, hogy bár kiemelt helyet nem foglalt el, a címlapon hosszú karriert futott be.

És hogy miért, mennyit és mivel érdemes foglalkozni? Akár a Bájosok Ligájában is indulhatott volna, de visszavonulása volt a hónap egyik legfontosabb híre: Pálinger Katalin úgy döntött, nem folytatja sikerekben gazdag pályafutását. A kiváló kapusról Cserháti Zoltán és Nedelykov Tamás készített remek portrét, amiben nem árulok el nagy titkot, hogy jóval több munka volt, mint a „vágjunk meg két képet a csajokról, aztán hadd szavazzanak” típusú cikkekkel. Végül 22 098 kedves olvasó „búcsúztatta el"” Pálingert cikkünkön keresztül is.

JÚLIUS – SZLOVÁK CSAPAT LEGYŐZÉSE
Gólt rúgott, és nem kapott ki a Vidi (79 817) vs. Csernoviczki Éva bronzérmes a 48 kg-osok között! (15 889)

Azért júliusban már jobb dolga is van az embereknek, mint reggeltől estig az NSO hírei között szemezgetni, így ebben a hónapban némileg szerényebb kattintásszámokkal büszkélkedhetett honlapunk. Persze sok sportoldal örülne, ha lenne olyan cikke, amelyet majdnem 80 ezren olvastak el.

A Videoton remek kupaszereplésen van (már sajnos) túl, a 2. selejtezőkörös továbbjutását „bemutató” írásunk a hónap legjobbjaként 79 817 kattintást hozott. A nemzetközi kupaporondon szereplő magyar klub mindig is nagy érdeklődésre tarthat számot, no meg az sem jött rosszul, hogy régi kedves ismerősök ellen született a fehérvári siker...

Nem is reménykedhettünk, hogy az aranylábú gyerekek selejtezőkörös továbbjutásával harcolhat egy olimpiai bronzérem. Így aztán Csernoviczki Éva harmadik helyének és az érte bekaszált 15 889 kattintás miatt akár a fenekünket is verhetnénk a földhöz örömünkben. De mégsem tesszük.


Össznépi örömtánc a győzelem kiharcolása után (Fotó: MTI)
Össznépi örömtánc a győzelem kiharcolása után (Fotó: MTI)


AUGUSZTUS – AZ OLIMPIA AZ OLIMPIA

Újabb klasszikus született: a magyar kézisek a négy között! (130 022) vs. Risztov Éva zseniális úszással aranyérmes Londonban! (63 905)

Persze nincsenek illúzióink, így mi is úgy gondoljuk, hogy dicséretes, hogy augusztusban mégis egy olimpiáról szóló írás lett a legolvasottabb. És az sem meglepő, hogy nyolc olimpiai arany ide, négy ezüst oda, mégis egy csapatsportág egyik meccse volt a legnépszerűbb.

Az izlandiak elleni győzelemmel a férfi kézilabda-válogatottunk bejutott a legjobb négy közé. Nem is akármilyen, hanem kétszeri hosszabbításos meccsen. Mindenki számára emlékezetes találkozó volt, nem is sajnáljuk tőle azt a több mint 130 ezres kattintást...

Mint ahogy Risztov Évától sem sajnáljuk. Semmit sem. Hosszútávúszó-cikket soha az életben nem fognak annyian olvasni, mint tették azt augusztusban. A pályafutása során rendkívül mély gödörből visszakapaszkodó Risztov gyakorlatilag végig vezetve nyert 10 kilométeren az olimpián. Nem várt aranyérem volt, mint ahogy az érte kapott 63 905 kattintással sem számolt az aznapi szerkesztő a nap elején. A legfelemelőbb aranyérmünk volt ez Londonban.


SZEPTEMBER – BÁRMILYEN MAGYAR FUTBALLSIKERÉRT HÁLÁSAK AZ OLVASÓK
Ollózós Huszti-dupla, piros lap, Szalai-gól a Bayernnek (67 256) vs. Újabb négy magyar érem a paralimpián (8 152)

Hogy mennyire ki van éhezve a magyar futballtársadalom egy kis sikerre, azt tökéletesen megmutatja, hogy szeptember legolvasottabb anyaga Huszti Szabolcs parádés teljesítményéről szólt. A szezont kiválóan kezdő középpályás két góllal és gólpasszal járult hozzá a Hannover drámai győzelméhez a Werder Bremen ellen. 67 256 olvasót érdekelt Huszti pazar teljesítménye. Sajnos ennél jóval kevesebbet (nyolcadát) „ért” újabb négy paralimpiai érem.


Az első gól előtti pillanat: Vinícius a hálóba helyez (Fotó: NS-archív)
Az első gól előtti pillanat: Vinícius a hálóba helyez (Fotó: NS-archív)

OKTÓBER – BÁRMILYEN MAGYAR FUTBALLSIKERÉRT HÁLÁSAK AZ OLVASÓK 2.
Káprázat Fehérváron: a Videoton oktatta a Sportingot (98 226) vs. Michael Schumacher bejelentette visszavonulását (14 327)

Sok elvakult szurkoló képes azt hinni, hogy az ő csapatán kívül semmit sem ér a magyar futball, s azt hogy a fehérvári klub európai szereplése annyira nem is volt érdekes csak egy-két helyi szimpatizáns számára. Nos, erre tökéletesen rácáfolt, hogy októberben a Videoton–Sporting mérkőzés beszámolója érdekelte a legtöbb embert.

Paulo Sousáék azonban nem csak a portugál csapatot verték nagyon el, hanem egy hétszeres világbajnokot is tönkrevertek. Minden idők egyik legjobb sportolója, Michael Schumacher visszavonult, a kattintásszámokból pedig kiderült, hogy ez viszonylag mellékes volt a fehérvári „csodához” képest.


NOVEMBER – HOLLANDIA HOKIBAN IS A VÉGZETÜNK
Korongosaink szétlövés után bukták el a dániai utazást (72 401) vs. Őrült hajrá után az MTK nyerte az örökrangadót (43 903)

Sajnos nemcsak labdarúgóinkat kalapálták el a hollandok ebben az évben, hanem némileg váratlanul jégkorongban is jobbnak bizonyultak a „mirelit tulipánok”. Pedig hazai pályán játszhattunk, és juthattunk volna a következő olimpiai selejtezőkörbe. Igaz, ott túl sok esélyünk nem lett volna Szocsira. Novemberben az erről a kudarcról szóló cikkünket olvasták a legtöbben.

Ebben a hónapban volt a magyar labdarúgás „örökrangadója”, amely azonban csak a 11. legnépszerűbb anyagunk volt. A parádés MTK-hajrát hozó találkozóról szóló cikkünket így is majdnem 44 ezren kattintották meg.

TÁVIRATI STÍLUSBAN (A JOBB OSZLOPBAN A KATTINTÁSSZÁMOK)
A világ legjobb futballistája természetesen nagyon érdekel minket, magyarokat, de hogy a „nemzeti sportunkban” ki a legjobb, az már nem annyira.
Sorozatban harmadszor is Messié az Aranylabda 45 739
Vízilabda: az év pólósa Madaras, az év meccse a magyar–szerb 929
A téli sportokról Magyarországon egyedülálló módon, rendkívül részletesen számol be az NSO. Vonn és Cuche „szakmai” győzelme azonban szinte semmit sem ér a bugyivádhoz képest.
Vetkőzéssel válaszolt a „bugyivádra” a szép szlovén síző – videó! 35 365
Vonn és Cuche, avagy klasszisok diadala 1 005
A vívók "bochkoros" forradalma 337-szer több embert érdekelt, mint olimpiai bajnokunk szerződéshosszabbítása…
Olimpia: közleményt adtak ki Horváth Mariann korábbi vívótársai 92 344
Vívás: Szilágyi Áron a riói olimpiáig a Vasasban vív 274
Viszonylag ismeretlen védőjátékos az NFL-ben megöli barátnőjét és saját magát is. Ez kilencszer több embert érdekel, mint a bajnok tönkreverése.
NFL: borzalmas tragédia rázta meg Kansas Cityt 29 871
Kiütés! A Falcons 34–0-ra legyőzte a címvédő Giantset 3 419
Az ősi foglalkozás nem véletlenül ősi. Nyilván érdekesebb a prostinak álló atléta, mint hogy a sportágban kik lettek az év legjobbjai…
Prostituáltnak állt az olimpikon amerikai atlétanő – képek, videó 23 083
Atlétika: Usain Bolt és Allyson Felix az év legjobbja 425
És természetesen az egykori klasszis fogyását sem lehet összehasonlítani holmi mezei bajnoki címekkel.
Ronaldo, a Fenomén egyre csak fogy, csak fogy 27 997
Brazília: fordulatos meccsen nyert, s bajnok a Fluminense 1 548
Az elmúlt évek egyik legjobb orosz futballistájának esetleges klubváltása sem ér semmit ahhoz képest, hogy éppen ki akarja őt felszedni.
Arsavin lehet a focistafaló brit modell újabb áldozata – képek 35 313
Arsenal: a Dzsudzsákékhoz is csábított Arsavin ingyen mehet 2 777
És végül egy kisebb csokor Cristiano Ronaldóról. Az olvasó már csak ilyen, mindent szeret tudni a sztárról. És hogy miért írunk rengeteget róla és Lionel Messiről is, a kattintásszámokban ott a válasz. A magyar hoki kirakatcsapatának edzőváltása nagyságrendekkel elmarad ettől…
Real Madrid: 122 millió font C. Ronaldo irányára – sajtóhír 46 186
Mit tudhat C. Ronaldo fodrásza a sztár távozásáról? 24 509
Cristiano Ronaldo még mindig elég csúnyán fest – fotó 15 007
BL: Ha gólt szerzek az MU ellen, nem ünneplek – C. Ronaldo 13 222
Végleg megszakadt Marcelo és CR7 barátsága? 10 922
Primeau-t felmentették, Palkovics és Sille irányítja a Fehérvárt 6 656
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik