Nemzetközösségi játékok: dengue-láz, elromlott mérleg, bojkottfenyegetés

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.10.04. 12:00
Felbukkant a dengue-láz, elromlott az ökölvívók mérlege, bojkottal fenyegetőztek a pakisztáni súlyemelők – mindez az újdelhi nemzetközösségi játékok első két napján történt.

A 71 ország közel 6000 versenyzőjét felvonultató sporteseményt – amely hivatalosan a hétfői úszással rajtolt – eleve botrányok övezték. Merényletektől, terrorfenyegetéstől, a sportolói falut koszfészekként leíró jelentésektől, az építkezések elmaradásáról, 26 sérültet hozó gyalogoshíd-leszakadástól, s a negatív jelenségeket kísérő visszalépésektől volt hangos a játékok előtti hét.

Most pedig új veszélyként felbukkant a szúnyogok által terjesztett, magas lázzal, fejfájással, csont-, izom- és ízületi fájdalmakkal járó dengue-láz, amely akár halálos kimenetelű lehet. Az egyik indiai gyeptekézőnél mutatták ki a betegséget.

Hétfőn az ökölvívóknál a mérlegelést ejtették volna meg, ám menet közben kiderült, hogy rossz a testsúlymérő eszköz: 0.7-től 3 kilóig „csalt" a szerkezet, így több bokszolót és edzőt az ájulás kerülgetett, mert sokan nem tudtak a saját súlycsoportjuk felső határa alá kerülni. Végül aztán fény derült a „méretes" hibára, így kedden újból lehet mérlegelésre jelentkezni...

A vasárnapi megnyitó után derült ki, hogy a pakisztáni súlyemelők kis híján bojkottálták a sporteseményt. Eredetileg a 2006-ban nemzetközösségi bajnok Shujauddin Malik vitte volna az ország zászlaját, ám az ünnepség kezdete előtt a tartományi sportminiszter, Mohammad Ali Shah úgy döntött, inkább maga viszi a lobogót. Erre aztán úgy megsértődtek a súlyemelők, hogy kis híján lemondták a szereplésüket. Hogy mégsem tettek így, abban nyilván szerepük volt az illetékeseknek, akik figyelmeztették őket: súlyos eltiltásra számíthatnak, ha mégis visszalépnek az október 14-ig tartó játékoktól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik